.

Cod COR tehnician silvic - exploatare


Cod COR tehnician silvic - exploatare

Cod COR: tehnician silvic - exploatare

Cod COR: 213234 - tehnician silvic - exploatare


Meseria de tehnician silvic - exploatare face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de tehnician silvic - exploatare

Istoria meseriei de tehnician silvic - exploatare se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Aceasta meserie a inceput in anii 1800, cand au fost create primele legi de exploatare a padurilor. Aceste legi au fost create pentru a proteja padurile si pentru a asigura ca exploatarea lor se face in mod responsabil. Tehnicienii silvici au fost angajati pentru a monitoriza si a gestiona exploatarea padurilor, precum si pentru a asigura ca se respecta legile si regulile. in prezent, tehnicienii silvici sunt angajati pentru a ajuta la gestionarea si conservarea padurilor, precum si pentru a asigura ca se respecta legile si regulile de exploatare. Ei sunt responsabili pentru planificarea si implementarea programelor de conservare si dezvoltare a padurilor, precum si pentru monitorizarea si evaluarea activitatilor de exploatare.

Model fisa de post: tehnician silvic - exploatare

Fisa de post pentru meseria de tehnician silvic - exploatare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tehnician silvic - exploatare, cod COR 213234


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Tehnician Silvic - Exploatare

Scopul postului:
Tehnicianul Silvic - Exploatare este responsabil pentru administrarea, planificarea si supravegherea activitatilor de exploatare forestiera, in vederea obtinerii unei productii eficiente si sustenabile.

Responsabilitati si atributii:

Planificarea si organizarea lucrarilor de exploatare forestiera, conform reglementarilor si standardelor legale
Realizarea masuratorilor topografice si a diagramei de taiere a arborilor
indrumarea si coordonarea muncitorilor forestieri in ceea ce priveste identificarea si selectarea arborilor pentru taiere, exploatarea lemnului, recoltarea si ingrijirea plantatiilor forestiere
Monitorizarea activitatilor de ingrijire a plantatiilor forestiere, inclusiv de combatere a bolilor si daunatorilor
Verificarea respectarii normelor de protectie a mediului si a reglementarilor de siguranta si sanatate in munca in timpul activitatilor de exploatare forestiera
intocmirea si mentinerea documentelor necesare pentru raportarea productiei de lemn si pentru conformitatea cu reglementarile legale
Implementarea tehnologiilor silvice moderne si a practicilor de exploatare a resurselor forestiere sustenabile pentru imbunatatirea eficientei si cresterea productivitatii
Cerinte:

Studii medii sau superioare in domeniul silviculturii sau experienta relevanta in domeniul exploatarii forestiere
Cunostinte solide despre anatomia, fiziologia si ecologia plantelor forestiere, precum si despre tehnologiile silvice
Abilitati bune de comunicare si coordonare a echipei
Abilitati bune de organizare si planificare
Capacitatea de a lucra in conditii de munca fizica intensa si de a efectua activitati in aer liber, indiferent de conditiile meteorologice
Disponibilitatea de a lucra in weekend-uri si in conditii de program flexibil
Locatia postului:
Locatia postului poate fi in cadrul unei exploatari forestiere, localizate atat in mediul urban, cat si rural.

Sarcinile postului pot fi modificate in conformitate cu nevoile organizatiei si cu responsabilitatile si calificarile angajatului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213234 - tehnician silvic - exploatare