.

Cod COR telegrafist-sef


Cod COR telegrafist-sef

Cod COR: telegrafist-sef

Cod COR: 133040 - telegrafist-sef


Meseria de telegrafist-sef face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de telegrafist-sef

Meseria de telegrafist-sef a existat din anii 1800, cand telegrafia a devenit o modalitate importanta de comunicare. Telegrafistul-sef a fost responsabil pentru transmiterea si primirea mesajelor telegrafice, precum si pentru intretinerea si imbunatatirea echipamentelor telegrafice. Acesta a fost unul dintre primele posturi de conducere din industria comunicatiilor, iar telegrafistul-sef a fost responsabil pentru instruirea si supervizarea altor telegrafisti. Cu toate acestea, cu dezvoltarea tehnologiei, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai putin necesara, iar in prezent, telegrafistul-sef este o profesie aproape inexistenta.

Model fisa de post: telegrafist-sef

Fisa de post pentru meseria de telegrafist-sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: telegrafist-sef, cod COR 133040


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu post: Telegrafist-sef

Descrierea postului:

Telegrafistul-sef este responsabil pentru gestionarea si supravegherea activitatilor unui departament de telegrafie. in acest rol, trebuie sa asigure ca toate mesajele sunt gestionate in mod eficient si ca toti operatorii de telegraf isi indeplinesc sarcinile conform standardelor de calitate.

Responsabilitati:

Supervizarea operatorilor de telegraf si a activitatilor departamentului de telegrafie, asigurandu-se ca toate mesajele sunt gestionate in mod eficient si profesional.
Asigurarea furnizarii de instruire si formare adecvata operatorilor de telegrafie, precum si monitorizarea performantei lor pentru a asigura un serviciu de calitate pentru clienti.
Supervizarea si gestionarea programarii operatorilor de telegrafie pentru a asigura acoperirea necesara a mesajelor in timpul zilei si in afara programului de lucru.
Monitorizarea calitatii mesajelor si a timpilor de asteptare, asigurandu-se ca operatorii de telegrafie transmit mesajele in timp util si in mod precis.
Gestionarea si distribuirea informatiilor catre operatorii de telegrafie cu privire la schimbarile in politicile si procedurile companiei, precum si la informatiile relevante privind clientii.
Identificarea si raportarea problemelor si a dificultatilor legate de serviciul de telegrafie, precum si dezvoltarea si implementarea de solutii pentru a imbunatati serviciul oferit clientilor.
Colaborarea cu departamentele interne pentru a asigura o comunicare eficienta intre departamentul de telegrafie si restul organizatiei.
Cerinte:

Studii medii sau superioare in domeniul comunicatiilor sau o experienta echivalenta in gestionarea serviciilor de telegrafie.
Experienta demonstrata in gestionarea echipei si a serviciilor de telegrafie.
Cunostinte solide de utilizare a instrumentelor de telegrafie si a instrumentelor de management al serviciilor de telegrafie.
Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si cu membrii echipei.
Abilitati bune de organizare si planificare, precum si de luare a deciziilor.
Atitudine pozitiva si capacitate de a motiva echipa pentru atingerea obiectivelor de productie.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a se adapta la schimbari rapide intr-un mediu dinamic.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133040 - telegrafist-sef