.

Cod COR termist tratamentist de piese semifabricate, finite


Cod COR termist tratamentist de piese semifabricate, finite

Cod COR: termist tratamentist de piese semifabricate, finite

Cod COR: 812138 - termist tratamentist de piese semifabricate, finite


Meseria de termist tratamentist de piese semifabricate, finite face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.

Istoria meseriei de termist tratamentist de piese semifabricate, finite

Meseria de termist tratamentist de piese semifabricate, finite a fost introdusa in anii 1950, ca o solutie pentru a imbunatati calitatea si durabilitatea produselor metalice. Acest tratament termic implica incalzirea metalului la temperaturi ridicate, urmata de racirea sa in apa sau aer. Acest proces ajuta la imbunatatirea proprietatilor metalului, cum ar fi rezistenta la coroziune, rezistenta la uzura si rezistenta la temperaturi ridicate. Acest tratament termic a devenit o parte esentiala a procesului de fabricatie al produselor metalice, deoarece ajuta la prelungirea durabilitatii si a calitatii produselor. In prezent, termistii tratamentisti de piese semifabricate, finite sunt responsabili pentru aplicarea tratamentului termic corect si pentru monitorizarea procesului pentru a se asigura ca produsele metalice sunt fabricate la standarde ridicate.

Model fisa de post: termist tratamentist de piese semifabricate, finite

Fisa de post pentru meseria de termist tratamentist de piese semifabricate, finite


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: termist tratamentist de piese semifabricate, finite, cod COR 812138


Grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

Titlu post: Termist tratamentist de piese semifabricate, finite

Descrierea postului:

Executarea tratamentelor termice (calire, revenire, recoacere, etc.) pe piese semifabricate, finite, conform specificatiilor tehnice si a procedurilor de lucru;

Monitorizarea parametrilor de tratament termic (temperatura, timp, presiune, etc.);

Verificarea calitatii piesei tratate termic;

intretinerea si curatarea echipamentelor si a instalatiilor de tratament termic;

Respectarea procedurilor de lucru si a normelor de securitate;

Respectarea termenelor de livrare a produselor finite.

Cerinte:

Experienta in domeniul tratamentelor termice;

Cunostinte tehnice in domeniul tratamentelor termice;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare si de rezolvare a problemelor;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.

 • COD

  COD COR 812138 - termist tratamentist de piese semifabricate, finite