.

Cod COR tinichigiu carosier


Cod COR tinichigiu carosier

Cod COR: tinichigiu carosier

Cod COR: 721303 - tinichigiu carosier


Meseria de tinichigiu carosier face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de tinichigiu carosier

Meseria de tinichigiu carosier a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Tinichigii carosieri sunt specializati in repararea si intretinerea vehiculelor auto, inclusiv a caroseriilor. Acestia folosesc o varietate de unelte si materiale pentru a repara si intretine caroseriile, cum ar fi metal, plastic, vopsele si alte materiale. De-a lungul anilor, meseria de tinichigiu carosier a evoluat, devenind mai specializata si mai sofisticata. Acestia folosesc acum tehnologii avansate pentru a repara si intretine caroseriile, cum ar fi scanerele de diagnoza si alte unelte de diagnosticare. Meseria de tinichigiu carosier este una dintre cele mai importante meserii din industria auto si este esentiala pentru a asigura ca vehiculele sunt in siguranta si functioneaza corect.

Model fisa de post: tinichigiu carosier

Fisa de post pentru meseria de tinichigiu carosier


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tinichigiu carosier, cod COR 721303


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

Titlu post: Tinichigiu Carosier

Descrierea postului:

Tinichigiu Carosierul este responsabil pentru repararea si intretinerea vehiculelor auto. Acesta trebuie sa inspecteze, sa repare si sa inlocuiasca piesele defecte sau uzate ale vehiculului. Tinichigiu Carosierul trebuie sa aiba cunostinte despre sistemele mecanice si electrice ale vehiculului si sa poata identifica si repara defectiunile.

Responsabilitati:

Inspecteaza vehiculele pentru a identifica defectiunile si sa determine piesele necesare pentru reparare.

Repara si inlocuieste piesele defecte sau uzate ale vehiculului.

Asambleaza si instaleaza piese noi sau reparate.

Testeaza sistemele mecanice si electrice ale vehiculului pentru a verifica daca functioneaza corect.

Utilizeaza scule si echipamente specializate pentru a repara vehiculele.

Mentine curatenia si ordinea in zona de lucru.

Respecta toate regulile si procedurile de siguranta.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul reparatiilor auto.

Cunostinte despre sistemele mecanice si electrice ale vehiculului.

Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor specializate.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Atentie la detalii si abilitati de diagnosticare.

Permis de conducere valid.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

  Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

 • COD

  COD COR 721303 - tinichigiu carosier