.

Cod COR tinichigiu in constructii


Cod COR tinichigiu in constructii

Cod COR: tinichigiu in constructii

Cod COR: 721312 - tinichigiu in constructii


Meseria de tinichigiu in constructii face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de tinichigiu in constructii

Meseria de tinichigiu in constructii a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Tinichigii au fost folositi in constructii inca din antichitate, fiind responsabili pentru fabricarea si montarea metalelor si a altor materiale folosite in constructii. In Evul Mediu, tinichigii au fost folositi pentru a construi turnuri, poduri si alte structuri. In secolul al XIX-lea, tinichigii au fost folositi pentru a construi cladiri mai mari si mai complexe, precum si pentru a construi masini si alte dispozitive mecanice. In prezent, tinichigii sunt responsabili pentru fabricarea si montarea metalelor si a altor materiale folosite in constructii, precum si pentru repararea si intretinerea acestora.

Model fisa de post: tinichigiu in constructii

Fisa de post pentru meseria de tinichigiu in constructii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tinichigiu in constructii, cod COR 721312


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

FISA DE POST

Titlu post: Tinichigiu in constructii

Descrierea postului:

Tinichigiu in constructii este responsabil pentru pregatirea si montarea metalelor si a altor materiale folosite in constructii. Acesta trebuie sa asigure ca toate materialele sunt instalate corect si in siguranta.

Responsabilitati:

- Prezenta la locul de munca in timpul programului stabilit;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari suplimentare;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de intretinere;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de reparatii;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de intretinere si reparatii;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de montare si instalare;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de inspectie si verificare;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de curatare si intretinere;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de asamblare si montare;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de pregatire si finisare;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de asigurare a calitatii;

- Prezenta la locul de munca in cazul in care sunt necesare lucrari de testare si verificare;

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

  Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

 • COD

  COD COR 721312 - tinichigiu in constructii