.

Cod COR tinichigiu industrial


Cod COR tinichigiu industrial

Cod COR: tinichigiu industrial

Cod COR: 721304 - tinichigiu industrial


Meseria de tinichigiu industrial face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de tinichigiu industrial

Meseria de tinichigiu industrial se refera la asamblarea si repararea componentelor metalice si a structurilor metalice folosite in industria constructiilor. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand a fost folosita pentru a construi nave si alte structuri metalice. In secolul al XIX-lea, tinichigii industriali au inceput sa construiasca masini si alte echipamente industriale. In secolul al XX-lea, aceasta meserie a evoluat si s-a extins in domeniul constructiilor, fiind folosita pentru a construi cladiri, poduri si alte structuri metalice. In prezent, tinichigii industriali sunt angajati in industria constructiilor, in industria auto si in alte industrii care folosesc produse metalice.

Model fisa de post: tinichigiu industrial

Fisa de post pentru meseria de tinichigiu industrial


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tinichigiu industrial, cod COR 721304


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

Titlu post: Tinichigiu industrial

Descrierea postului:

Tinichigiu industrial este responsabil pentru pregatirea, asamblarea si repararea produselor metalice si a echipamentelor industriale. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente si unelte specializate pentru a pregati, asambla si repara produsele metalice si echipamentele industriale.

Responsabilitati:

Pregatiti, asamblati si reparati produse metalice si echipamente industriale.

Utilizati echipamente si unelte specializate pentru a pregati, asambla si repara produsele metalice si echipamentele industriale.

Verificati produsele metalice si echipamentele industriale pentru a va asigura ca sunt in stare buna si functioneaza corect.

Utilizati echipamente de masurare si verificare pentru a va asigura ca produsele metalice si echipamentele industriale sunt fabricate conform specificatiilor.

Utilizati echipamente de sudura si alte unelte specializate pentru a repara produsele metalice si echipamentele industriale.

Urmati procedurile de siguranta si respectati regulile de securitate in timpul pregatirii, asamblarii si repararii produselor metalice s

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

  Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

 • COD

  COD COR 721304 - tinichigiu industrial