.

Cod COR tinichigiu restaurator


Cod COR tinichigiu restaurator

Cod COR: tinichigiu restaurator

Cod COR: 721309 - tinichigiu restaurator


Meseria de tinichigiu restaurator face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de tinichigiu restaurator

Meseria de tinichigiu restaurator se refera la restaurarea si repararea obiectelor metalice vechi sau deteriorate. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu epoca medievala, cand tinichigii restauratori au fost angajati pentru a repara si restaura armuri, arme si alte obiecte metalice. In secolul al XVIII-lea, tinichigii restauratori au inceput sa lucreze cu obiecte mai mici, cum ar fi ceasuri, bijuterii si alte obiecte decorative. In secolul al XIX-lea, tinichigii restauratori au inceput sa lucreze cu obiecte mai mari, cum ar fi mobilierul si alte obiecte de arta. Acestia au dezvoltat tehnici si metode de restaurare si reparare care sunt folosite si astazi.

Model fisa de post: tinichigiu restaurator

Fisa de post pentru meseria de tinichigiu restaurator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tinichigiu restaurator, cod COR 721309


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

Titlu post: Tinichigiu restaurator

Descrierea postului:

Tinichigiu restauratorul este responsabil pentru restaurarea si repararea vehiculelor si a altor piese metalice. Acesta trebuie sa inspecteze piesele metalice, sa identifice defectele si sa le repare sau sa le inlocuiasca. Tinichigiu restauratorul trebuie sa foloseasca scule si echipamente speciale pentru a repara si a restaura piesele metalice. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre materialele metalice si sa poata lucra cu acestea.

Responsabilitati:

- Inspecteaza piesele metalice si identifica defectele

- Repara sau inlocuieste piesele metalice

- Foloseste scule si echipamente speciale pentru a repara si a restaura piesele metalice

- Lucreaza cu materialele metalice

- Urmareste instructiunile si procedurile de lucru

- Respecta standardele de calitate si siguranta

- Respecta termenele limita

- Mentine un mediu de lucru curat si organizat

Cerinte:

- Experienta in domeniul tinichigeriei

- Cunostinte despre materialele metalice

- Abilitati de lucru cu scule si echipamente speciale

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de inspectare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

  Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

 • COD

  COD COR 721309 - tinichigiu restaurator