.

Cod COR tinichigiu sisteme de ventilatie


Cod COR tinichigiu sisteme de ventilatie

Cod COR: tinichigiu sisteme de ventilatie

Cod COR: 721311 - tinichigiu sisteme de ventilatie


Meseria de tinichigiu sisteme de ventilatie face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de tinichigiu sisteme de ventilatie

Meseria de tinichigiu sisteme de ventilatie a existat de-a lungul secolelor, incepand cu epoca industriala. In acea perioada, tinichigii sisteme de ventilatie au fost responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de ventilatie. Acestia au fost nevoiti sa lucreze in conditii dificile, folosind unelte rudimentare si materiale de constructie de calitate scazuta. In prezent, meseria de tinichigiu sisteme de ventilatie a evoluat, tinichigii fiind responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de ventilatie moderne, folosind unelte si materiale de constructie de calitate superioara. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru instalarea si intretinerea sistemelor de control al temperaturii si al umiditatii, precum si pentru instalarea si intretinerea sistemelor de filtrare a aerului.

Model fisa de post: tinichigiu sisteme de ventilatie

Fisa de post pentru meseria de tinichigiu sisteme de ventilatie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tinichigiu sisteme de ventilatie, cod COR 721311


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

Titlu post: Tinichigiu Sisteme de Ventilatie

Descrierea postului:

Tinichigiu Sisteme de Ventilatie este responsabil pentru instalarea, repararea si intretinerea sistemelor de ventilatie. Acesta trebuie sa asigure ca sistemele de ventilatie sunt instalate corect si functioneaza in mod eficient.

Responsabilitati:

Instalarea sistemelor de ventilatie, inclusiv conducte, ventilatoare, filtre si alte componente.

Repararea si intretinerea sistemelor de ventilatie, inclusiv verificarea si inlocuirea componentelor defecte.

Testarea sistemelor de ventilatie pentru a se asigura ca functioneaza in mod corespunzator.

Monitorizarea sistemelor de ventilatie pentru a se asigura ca functioneaza in mod eficient si fara probleme.

Asigurarea ca sistemele de ventilatie sunt instalate si intretinute in conformitate cu standardele de siguranta si calitate.

Lucrul in echipa cu alti membri ai echipei pentru a se asigura ca sistemele de ventilatie sunt instalate si intretinute corect.

Lucrul in conditii de siguranta si respectarea regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in instalarea, repararea si intretinerea sistemelor de ventilatie.

Cunostinte tehnice despre sistemele de ventilatie.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de diagnosticare si rezolvare a problemelor.

Abilitati de citire a planurilor si instructi

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

  Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

 • COD

  COD COR 721311 - tinichigiu sisteme de ventilatie