.

Cod COR tinichigiu structurist de aviatie


Cod COR tinichigiu structurist de aviatie

Cod COR: tinichigiu structurist de aviatie

Cod COR: 721306 - tinichigiu structurist de aviatie


Meseria de tinichigiu structurist de aviatie face parte din grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii.

Istoria meseriei de tinichigiu structurist de aviatie

Meseria de tinichigiu structurist de aviatie a fost practicata de mai multe generatii de mecanici si ingineri de aviatie. Acestia au fost responsabili pentru construirea si intretinerea structurilor de avion, precum si pentru asamblarea si repararea componentelor. Incepand cu anii 1920, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai importanta, deoarece aviatia a devenit din ce in ce mai populara. In anii 1950, aceasta meserie a devenit si mai importanta, deoarece aviatia a devenit din ce in ce mai sofisticata. In prezent, tinichigii structuristi de aviatie sunt responsabili pentru construirea si intretinerea structurilor de avion, precum si pentru asamblarea si repararea componentelor. Acestia trebuie sa fie foarte bine pregatiti si sa aiba cunostinte solide despre constructia si intretinerea avioanelor.

Model fisa de post: tinichigiu structurist de aviatie

Fisa de post pentru meseria de tinichigiu structurist de aviatie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tinichigiu structurist de aviatie, cod COR 721306


Grupa de baza: 7213 Tinichigii-cazangii

Titlu post: Tinichigiu Structurist de Aviatie

Descrierea postului:

Tinichigiu Structurist de Aviatie este responsabil pentru inspectarea, repararea si intretinerea structurilor de aviatie, inclusiv a componentelor si a sistemelor de avion. Acesta trebuie sa asigure ca toate structurile de aviatie sunt in stare buna si sigure pentru a fi folosite.

Responsabilitati:

Inspecteaza si repara structurile de aviatie, inclusiv aripi, trenuri de aterizare, cabine si alte componente.

Utilizeaza echipamente specializate pentru a inspecta si repara structurile de aviatie.

Utilizeaza echipamente de masurare si testare pentru a verifica integritatea structurilor de aviatie.

Utilizeaza echipamente de sudura si alte unelte pentru a repara structurile de aviatie.

Utilizeaza materiale de constructie si alte materiale pentru a repara structurile de aviatie.

Verifica si inlocuieste componentele si sistemele de avion.

Asigura ca toate structurile de aviatie sunt in stare buna si sigure pentru a fi folosite.

Urmareste si respecta toate regulile si procedurile de siguranta.

Urmareste si respecta toate regulile si procedurile de calitate.

Urmareste si respecta toate regulile si procedurile de intretinere.

Urmareste si respecta toate regulile si procedurile de fabricatie.

Urmareste si respecta toate regulile si procedurile de operare.

Urmareste si respecta toate regulile si procedurile de inspectie.

Urmareste si respecta toate regulile si procedur

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7213 Tinichigii-cazangii

  Tinichigiii-cazangii confectioneaza, instaleaza si repara articolele si parti ale articolelor facute din foi de tabla, cum ar fi foi de otel, cupru, cositor, alama, aluminiu, zinc sau fier galvanizat.

 • COD

  COD COR 721306 - tinichigiu structurist de aviatie