.

Cod COR tipograf flexograf


Cod COR tipograf flexograf

Cod COR: tipograf flexograf

Cod COR: 732218 - tipograf flexograf


Meseria de tipograf flexograf face parte din grupa de baza: 7322 Tipografi.

Istoria meseriei de tipograf flexograf

Meseria de tipograf flexograf se refera la procesul de imprimare flexografica, care a fost inventata in anii 1890. Acest proces de imprimare a devenit rapid popular, deoarece a permis imprimarea rapida si ieftina a materialelor pe o varietate de materiale, cum ar fi hartia, cartonul, plasticul si altele. Procesul de imprimare flexografica foloseste o placa de imprimare flexibila, care este gravata cu imagini si text. Placa este apoi infasurata in jurul unui cilindru de imprimare, care este folosit pentru a transfera imaginea pe materialul de imprimare. Acest proces de imprimare flexografica a devenit rapid unul dintre cele mai populare metode de imprimare, deoarece este rapid, ieftin si poate fi folosit pentru a imprima imagini de inalta calitate pe o varietate de materiale.

Model fisa de post: tipograf flexograf

Fisa de post pentru meseria de tipograf flexograf


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tipograf flexograf, cod COR 732218


Grupa de baza: 7322 Tipografi

FISA DE POST

Titlu post: Tipograf Flexograf

Descrierea postului:

Tipograf Flexograf este responsabil pentru pregatirea, imprimarea si finisarea produselor tipografice. Acesta trebuie sa asigure calitatea produselor tipografice si sa respecte termenele de livrare.

Responsabilitati si sarcini:

Preia comenzile si pregateste materialele necesare pentru imprimare;

Seteaza masinile de imprimat flexograf si verifica calitatea produselor;

Monitorizeaza procesul de imprimare si asigura calitatea produselor;

Verifica produsele finite si asigura respectarea standardelor de calitate;

Asigura intretinerea masinilor de imprimat si a echipamentelor;

Respecta termenele de livrare si asigura livrarea produselor la timp.

Competente si abilitati:

Cunostinte solide despre tehnologia flexografica;

Abilitati de operare a masinilor de imprimat flexograf;

Abilitati de verificare a calitatii produselor;

Abilitati de intretinere a masinilor si echipamentelor;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare si relationare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7322 Tipografi

  Tipografii monteaza si actioneaza presele digitale, presele de tipar inalt, presele litografice, masinile de tipar flexografice, masinile de tipar adanc (gravura), presele de ziare si alte prese de imprimare (tiparit).

 • COD

  COD COR 732218 - tipograf flexograf