.

Cod COR tocator de furaje


Cod COR tocator de furaje

Cod COR: tocator de furaje

Cod COR: 612103 - tocator de furaje


Meseria de tocator de furaje face parte din grupa de baza: 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne.

Istoria meseriei de tocator de furaje

Meseria de tocator de furaje a fost practicata de mii de ani, incepand cu perioada antica. In acea perioada, tocatorii de furaje erau responsabili pentru tocarea si prelucrarea furajelor pentru animale, cum ar fi fanul, paiele si alte materiale vegetale. Acestia foloseau unelte simple, cum ar fi topoare, secure si ciocane, pentru a toca furajele in bucati mai mici, care erau apoi folosite pentru hrana animalelor. In timp, tehnologia s-a schimbat si s-au dezvoltat masini specializate pentru tocarea furajelor, care au facut munca mult mai usoara si mai rapida. Aceste masini sunt acum folosite in intreaga lume pentru a prelucra furajele in mod eficient si eficace.

Model fisa de post: tocator de furaje

Fisa de post pentru meseria de tocator de furaje


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tocator de furaje, cod COR 612103


Grupa de baza: 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne

Titlu post: Tocator de furaje

Descrierea postului:

Tocatorul de furaje este responsabil pentru tocarea furajelor pentru animale, in vederea hranirii acestora. Acesta trebuie sa toceasca furajele in conformitate cu cerintele si standardele de calitate stabilite.

Responsabilitati:

- Sa toceasca furajele in conformitate cu cerintele si standardele de calitate stabilite.

- Sa asigure curatarea si intretinerea regulata a echipamentelor si a zonei de lucru.

- Sa asigure respectarea normelor de siguranta si a regulilor de igiena.

- Sa asigure respectarea procedurilor de lucru si a regulilor de calitate.

- Sa asigure livrarea furajelor tocate la locul de destinatie.

- Sa asigure monitorizarea si raportarea tuturor problemelor legate de calitatea furajelor tocate.

- Sa asigure mentinerea unui nivel ridicat de productivitate si eficienta.

Cerinte:

- Experienta anterioara in tocarea furajelor.

- Cunostinte solide despre echipamentele si tehnicile de tocare a furajelor.

- Abilitati excelente de comunicare si relationare.

- Abilitati de lucru in echipa.

- Abilitati de rezolvare a problemelor.

- Abilitati de organizare si planificare.

- Abilitati de a lucra in conditii de stres.

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 612

  Grupa Minora 612

  Crescatori de animale

  Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne

  Crescatorii de animale pentru productia de lapte si carne planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice (exclusiv pasarile de curte), cum ar fi vaci, oi, porci, capre, cai si camile, pentru productia de carne, lapte si alte produse lactate, piei si lana sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive sau recreative, pentru vanzare ori livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COD

  COD COR 612103 - tocator de furaje