Cod COR: 612103 - tocator de furaje
Meseria de tocator de furaje face parte din grupa de baza: 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne.
Meseria de tocator de furaje a fost practicata de mii de ani, incepand cu perioada antica. In acea perioada, tocatorii de furaje erau responsabili pentru tocarea si prelucrarea furajelor pentru animale, cum ar fi fanul, paiele si alte materiale vegetale. Acestia foloseau unelte simple, cum ar fi topoare, secure si ciocane, pentru a toca furajele in bucati mai mici, care erau apoi folosite pentru hrana animalelor. In timp, tehnologia s-a schimbat si s-au dezvoltat masini specializate pentru tocarea furajelor, care au facut munca mult mai usoara si mai rapida. Aceste masini sunt acum folosite in intreaga lume pentru a prelucra furajele in mod eficient si eficace.
Fisa de post pentru meseria de tocator de furaje
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: tocator de furaje, cod COR 612103
Titlu post: Tocator de furaje
Descrierea postului:
Tocatorul de furaje este responsabil pentru tocarea furajelor pentru animale, in vederea hranirii acestora. Acesta trebuie sa toceasca furajele in conformitate cu cerintele si standardele de calitate stabilite.
Responsabilitati:
- Sa toceasca furajele in conformitate cu cerintele si standardele de calitate stabilite.
- Sa asigure curatarea si intretinerea regulata a echipamentelor si a zonei de lucru.
- Sa asigure respectarea normelor de siguranta si a regulilor de igiena.
- Sa asigure respectarea procedurilor de lucru si a regulilor de calitate.
- Sa asigure livrarea furajelor tocate la locul de destinatie.
- Sa asigure monitorizarea si raportarea tuturor problemelor legate de calitatea furajelor tocate.
- Sa asigure mentinerea unui nivel ridicat de productivitate si eficienta.
Cerinte:
- Experienta anterioara in tocarea furajelor.
- Cunostinte solide despre echipamentele si tehnicile de tocare a furajelor.
- Abilitati excelente de comunicare si relationare.
- Abilitati de lucru in echipa.
- Abilitati de rezolvare a problemelor.
- Abilitati de organizare si planificare.
- Abilitati de a lucra in conditii de stres.
Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit
Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.
Muncitori calificati in agricultura
Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.
Crescatori de animale
Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.
Crescatorii de animale pentru productia de lapte si carne planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice (exclusiv pasarile de curte), cum ar fi vaci, oi, porci, capre, cai si camile, pentru productia de carne, lapte si alte produse lactate, piei si lana sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive sau recreative, pentru vanzare ori livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.