.

Cod COR tocator la masini de maruntit roci


Cod COR tocator la masini de maruntit roci

Cod COR: tocator la masini de maruntit roci

Cod COR: 811211 - tocator la masini de maruntit roci


Meseria de tocator la masini de maruntit roci face parte din grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor.

Istoria meseriei de tocator la masini de maruntit roci

Meseria de tocator la masini de maruntit roci a fost inventata in anii 1800, cand a fost inventata prima masina de maruntit roci. Acestea au fost folosite pentru a marunti roci in scopuri industriale si agricole. In anii 1900, tocatorii la masini de maruntit roci au devenit mai comuni, iar in anii 1950, acestia au devenit o parte importanta a industriei de prelucrare a rocilor. Acestia folosesc masini specializate pentru a marunti roci in particule mai mici, care sunt apoi folosite in constructii, industria chimica si alte industrii. Acestia trebuie sa fie foarte atenti la operarea masinilor si sa aiba cunostinte despre cum sa utilizeze corect masinile pentru a obtine rezultatele dorite.

Model fisa de post: tocator la masini de maruntit roci

Fisa de post pentru meseria de tocator la masini de maruntit roci


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tocator la masini de maruntit roci, cod COR 811211


Grupa de baza: 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

Titlu post: Tocator la masini de maruntit roci

Descrierea postului:

Tocatorul la masini de maruntit roci este responsabil pentru prelucrarea rocilor si a altor materiale in vederea obtinerii unor produse finite. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta si sigura a masinilor de maruntit roci si sa respecte toate regulile de securitate si procedurile de lucru.

Responsabilitati:

Asigurarea functionarii corecte si in siguranta a masinilor de maruntit roci;

Verificarea si intretinerea regulata a masinilor;

Operarea masinilor de maruntit roci in conformitate cu instructiunile;

Monitorizarea si controlul procesului de maruntire a rocilor;

Asigurarea calitatii produselor finite;

Respectarea tuturor regulilor de securitate si procedurilor de lucru;

Raportarea oricaror defectiuni sau probleme tehnice.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul prelucrarii rocilor;

Cunostinte tehnice si abilitati practice;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;

Capacitatea de a lucra in conditii de siguranta.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 811

  Grupa Minora 811

  Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor

  Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.

 • COR

  Grupa de baza 8112 Operatori la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a minereurilor si rocilor actioneaza si monitorizeaza masinile si echipamentele de prelucrare a rocilor, minereurilor si pietrei pentru a recupera produsele rafinate (de calitate superioara), pentru utilizare imediata sau pentru o prelucrare ulterioara.

 • COD

  COD COR 811211 - tocator la masini de maruntit roci