.

Cod COR topitor in si canepa


Cod COR topitor in si canepa

Cod COR: topitor in si canepa

Cod COR: 815103 - topitor in si canepa


Meseria de topitor in si canepa face parte din grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura.

Istoria meseriei de topitor in si canepa

Meseria de topitor in si canepa a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Topitorii in si canepa au folosit si canepa pentru a face produse textile, cum ar fi haine, lenjerii, covoare si alte articole textile. Acestia au folosit focul pentru a topi si canepa si apoi au folosit aceasta pentru a crea produse textile. In trecut, topitorii in si canepa au folosit si canepa pentru a face produse de imbracaminte, cum ar fi haine, lenjerii, covoare si alte articole textile. Acestia au folosit focul pentru a topi si canepa si apoi au folosit aceasta pentru a crea produse textile. In prezent, topitorii in si canepa folosesc si canepa pentru a face produse textile, cum ar fi haine, lenjerii, covoare si alte articole textile. Acestia folosesc, de asemenea, focul pentru a topi si canepa si apoi folosesc aceasta pentru a crea produse textile.

Model fisa de post: topitor in si canepa

Fisa de post pentru meseria de topitor in si canepa


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: topitor in si canepa, cod COR 815103


Grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

FISA DE POST

Titlu: Topitor in si canepa

Descrierea postului:

Topitorul in si canepa este responsabil pentru prelucrarea si canepii pentru a obtine produse finite. Acesta trebuie sa pregateasca si canepa pentru prelucrare, sa o toarne in forme si sa o prelucreze prin topire si turnare. Topitorul in si canepa trebuie sa se asigure ca produsele finite sunt de calitate si conforme cu standardele de calitate.

Responsabilitati:

Preluarea si canepii si pregatirea acesteia pentru prelucrare
Toarne si canepa in forme si prelucreaza prin topire si turnare
Monitorizeaza procesul de topire si turnare pentru a se asigura ca produsele finite sunt de calitate
Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate
Mentinerea si intretinerea echipamentelor si a masinilor folosite in procesul de prelucrare
Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea si canepii
Cunostinte solide despre procesul de topire si turnare
Abilitati de comunicare si lucru in echipa
Abilitati de rezolvare a problemelor
Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice
Abilitati de utilizare a echipamentelor si masinilor folosite in procesul de prelucrare

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

  Operatorii la masinile si utilajele de filatura actioneaza si supravegheaza masinile care pregatesc fibrele si fileaza, rasucesc si infasoara firele din fibre textile naturale. Acestea rasucesc doua sau mai multe fire pentru obtinerea unor fire mai rezistente si trateaza materialele textile pentru a le face compacte si rezistente la apa.

 • COD

  COD COR 815103 - topitor in si canepa