.

Cod COR traforator manual lemn


Cod COR traforator manual lemn

Cod COR: traforator manual lemn

Cod COR: 731710 - traforator manual lemn


Meseria de traforator manual lemn face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de traforator manual lemn

Meseria de traforator manual lemn a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Acest lucru implica folosirea unor unelte manuale pentru a taia si a sculpta lemnul in diverse forme si modele. Aceste unelte includ freze, ferastraie, topoare, ciocane si alte unelte specializate. Acest lucru a permis artizanilor sa creeze piese decorative si utilitare din lemn, cum ar fi mobilier, ornamente, jucarii si alte obiecte decorative. Acest lucru a fost folosit in mod traditional pentru a crea obiecte decorative si utilitare din lemn, cum ar fi mobilier, ornamente, jucarii si alte obiecte decorative. Acest lucru a fost folosit in mod traditional pentru a crea obiecte decorative si utilitare din lemn, cum ar fi mobilier, ornamente, jucarii si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: traforator manual lemn

Fisa de post pentru meseria de traforator manual lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: traforator manual lemn, cod COR 731710


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Titlu post: Traforator manual lemn

Descrierea postului:

Executarea de traforaje manuale pe lemn, folosind scule si unelte specializate;

Executarea de taieri, gaurire si slefuire pe lemn;

Asamblarea si finisarea produselor din lemn;

Verificarea calitatii produselor finite;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul traforajului manual pe lemn;

Abilitati de utilizare a sculelor si uneltelor specializate;

Abilitati de asamblare si finisare a produselor din lemn;

Abilitati de verificare a calitatii produselor finite;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare si relationare;

Atentie la detalii si spirit de observatie;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731710 - traforator manual lemn