.

Cod COR trasator


Cod COR trasator

Cod COR: trasator

Cod COR: 311802 - trasator


Meseria de trasator face parte din grupa de baza: 3118 Tehnicieni proiectanti.

Istoria meseriei de trasator

Meseria de trasator a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a marca si a delimita proprietati si teritorii. In antichitate, trasatorii erau responsabili pentru marcarea si delimitarea proprietatilor si teritoriilor, precum si pentru a asigura ca proprietarii de terenuri si proprietarii de bunuri erau corecti in ceea ce priveste drepturile lor. In Evul Mediu, trasatorii au fost folositi pentru a marca si a delimita proprietatile si teritoriile, precum si pentru a asigura ca proprietarii de terenuri si proprietarii de bunuri erau corecti in ceea ce priveste drepturile lor. In secolul al XIX-lea, trasatorii au fost folositi pentru a marca si a delimita proprietatile si teritoriile, precum si pentru a asigura ca proprietarii de terenuri si proprietarii de bunuri erau corecti in ceea ce priveste drepturile lor. In prezent, trasatorii sunt responsabili pentru marcarea si delimitarea proprietatilor si teritoriilor, precum si pentru a asigura ca proprietarii de terenuri si proprietarii de bunuri sunt corecti in ceea ce priveste drepturile lor.

Model fisa de post: trasator

Fisa de post pentru meseria de trasator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: trasator, cod COR 311802


Grupa de baza: 3118 Tehnicieni proiectanti

1. Titlu post: Trasator

2. Descrierea postului: Trasatorul este responsabil pentru trasarea liniilor si a contururilor pe suprafete, folosind instrumente precum nivele, rigle, compasuri si alte instrumente de masurare. Acesta trebuie sa asigure ca trasarea este exacta si conforma cu specificatiile proiectului.

3. Responsabilitati:

- Trasarea liniilor si a contururilor pe suprafete, folosind instrumente precum nivele, rigle, compasuri si alte instrumente de masurare;

- Verificarea exactitatii trasarii si conformitatii cu specificatiile proiectului;

- Utilizarea corecta si in siguranta a echipamentelor si instrumentelor de masurare;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in trasare;

- Cunostinte de baza in utilizarea instrumentelor de masurare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu precizie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 311

  Grupa Minora 311

  Tehnicieni in stiinte ingineresti

  Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.

 • COR

  Grupa de baza 3118 Tehnicieni proiectanti

  Tehnicienii proiectanti pregatesc desene tehnice, harti si ilustratii pe baza schitelor, masuratorilor si a altor date si, de asemenea, copiaza desenele finale pe placile de imprimare.

 • COD

  COD COR 311802 - trasator