.

Cod COR trasator naval - desenator


Cod COR trasator naval - desenator

Cod COR: trasator naval - desenator

Cod COR: 311805 - trasator naval - desenator


Meseria de trasator naval - desenator face parte din grupa de baza: 3118 Tehnicieni proiectanti.

Istoria meseriei de trasator naval - desenator

Meseria de trasator naval - desenator a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii maritime. Acesti trasatori naval - desenatori au fost responsabili de crearea hartilor si planurilor navale, precum si de trasarea rutelor de navigatie. Acestia au folosit instrumente precum compasul, busola si alte instrumente de masurare pentru a trasa rutele de navigatie si a crea harti si planuri. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante, cum ar fi documentele de navigatie si documentele de securitate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de crearea unor documente importante,

Model fisa de post: trasator naval - desenator

Fisa de post pentru meseria de trasator naval - desenator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: trasator naval - desenator, cod COR 311805


Grupa de baza: 3118 Tehnicieni proiectanti

FISA DE POST

Titlu post: Trasator naval - desenator

Descrierea postului:

Realizeaza desene tehnice si schite pentru proiectarea si constructia de nave si alte structuri maritime;

Utilizeaza programe de calcul si software-uri specifice pentru a realiza desenele;

Verifica si revizuieste desenele tehnice si schitele;

Asigura respectarea standardelor si regulilor de proiectare si constructie;

Participa la intalniri tehnice si discutii cu clientii si furnizorii;

Monitorizeaza si verifica progresul proiectelor;

Asigura documentarea si arhivarea desenelor tehnice si schitelor;

Participa la inspectii si teste de calitate.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati cu specializare in domeniul naval;

Experienta anterioara in domeniul naval;

Cunostinte solide de desen tehnic si de proiectare;

Cunostinte de utilizare a programelor de calcul si software-urilor specifice;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 311

  Grupa Minora 311

  Tehnicieni in stiinte ingineresti

  Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.

 • COR

  Grupa de baza 3118 Tehnicieni proiectanti

  Tehnicienii proiectanti pregatesc desene tehnice, harti si ilustratii pe baza schitelor, masuratorilor si a altor date si, de asemenea, copiaza desenele finale pe placile de imprimare.

 • COD

  COD COR 311805 - trasator naval - desenator