Cod COR: 817216 - tratamentist PFL
Meseria de tratamentist PFL face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de tratamentist PFL a fost introdusa in anii '90, ca o modalitate de a oferi servicii de tratament si ingrijire pentru persoanele cu dizabilitati fizice si intelectuale. Acesti tratamentisti sunt specializati in furnizarea de servicii de ingrijire si tratament pentru persoanele cu dizabilitati, inclusiv evaluarea nevoilor individuale, planificarea si implementarea programelor de tratament, monitorizarea progresului si furnizarea de consiliere si suport. Acestia lucreaza in colaborare cu familiile si cu alte persoane implicate in ingrijirea persoanelor cu dizabilitati, precum si cu alte profesii medicale si sociale. Tratamentistii PFL sunt, de asemenea, responsabili pentru educarea si informarea familiilor si a persoanelor cu dizabilitati despre tratamentul si ingrijirea lor.
Fisa de post pentru meseria de tratamentist PFL
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: tratamentist PFL, cod COR 817216
Titlu post: Tratamentist PFL
Descrierea postului:
Efectueaza tratamente PFL pentru pacienti, in conformitate cu protocoalele si standardele de calitate stabilite;
Monitorizeaza si evalueaza rezultatele tratamentelor PFL;
Asigura asistenta si consiliere pacientilor in legatura cu tratamentele PFL;
Documenteaza tratamentele PFL si rezultatele acestora;
Participa la programele de educatie si formare profesionala;
Respecta procedurile de siguranta si de protectia muncii;
Respecta standardele de etica si deontologie profesionala.
Cerinte:
Diploma de absolvire a unei scoli de specialitate;
Experienta de lucru in domeniul tratamentelor PFL;
Cunostinte solide despre tratamentele PFL;
Abilitati de comunicare si relationare;
Abilitati de lucru in echipa;
Abilitati de organizare si planificare;
Abilitati de utilizare a calculatorului.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.