.

Cod COR tricoter manual


Cod COR tricoter manual

Cod COR: tricoter manual

Cod COR: 731817 - tricoter manual


Meseria de tricoter manual face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de tricoter manual

Tricotarea manuala este o arta veche si venerabila, care se practica de mii de ani. Primii tricotatori manuali au fost grecii antici, care au folosit aceasta tehnica pentru a face haine si accesorii. In Evul Mediu, tricotarea manuala a devenit o meserie importanta, iar tricotatorii au fost angajati pentru a face haine si accesorii pentru nobili si regi. In secolul al XVIII-lea, tricotarea manuala a devenit mai populara in Europa, iar tricotatorii au inceput sa creeze modele mai complexe si sa foloseasca culori mai variate. In secolul al XIX-lea, tricotarea manuala a devenit o meserie importanta in intreaga lume, iar tricotatorii au inceput sa creeze modele mai sofisticate si sa foloseasca materiale mai bune. In prezent, tricotarea manuala este o meserie foarte populara si se practica in intreaga lume.

Model fisa de post: tricoter manual

Fisa de post pentru meseria de tricoter manual


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tricoter manual, cod COR 731817


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Titlu post: Tricoter manual

Descrierea postului:

Executarea tricotajelor manuale, folosind andrele, ace si fire de lana;

Realizarea de modele si desene pe tricotaje;

Crearea de modele noi si inovatoare;

Verificarea calitatii tricotajelor;

Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate si calitate;

Respectarea termenelor limita si a standardelor de calitate;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in tricotat manual;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor necesare;

Atentie la detalii si abilitati de concentrare;

Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731817 - tricoter manual