Cod COR: 811107 - trolist
Meseria de trolist face parte din grupa de baza: 8111 Mineri si lucratori in cariera.
Trolistul este o meserie veche, care se remarca prin folosirea unor instrumente muzicale speciale. Acestia au fost folositi in muzica traditionala si religioasa in Europa de Est si in Asia de Est inca din secolul al XV-lea. Trolistii au folosit instrumente precum tambalul, fluierul, vioara, lauta si alte instrumente traditionale. Acestia au fost adesea folositi pentru a crea muzica de petrecere si muzica de dans. In secolul al XIX-lea, trolistii au inceput sa foloseasca instrumente mai moderne, cum ar fi pianul si chitara. Acestia au devenit mai populari in tarile europene si au fost folositi in muzica de divertisment si in muzica de petrecere. In zilele noastre, trolistii sunt folositi in muzica de divertisment, muzica de petrecere si muzica de dans.
Fisa de post pentru meseria de trolist
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: trolist, cod COR 811107
Titlu post: Trolist
Descrierea postului:
Trolistul este responsabil pentru crearea si mentinerea unei atmosfere pozitive si distractive in cadrul evenimentelor si petrecerilor. Acesta trebuie sa se asigure ca toti invitatii sunt ingrijiti si se simt confortabil.
Responsabilitati:
Prezinta un spectacol de troli pentru a crea o atmosfera distractiva si pozitiva.
Interactioneaza cu invitatii si le ofera informatii despre eveniment.
Asigura-te ca toti invitatii sunt ingrijiti si se simt confortabil.
Asigura-te ca toate echipamentele sunt in stare buna si sunt folosite corespunzator.
Prezinta un spectacol de troli in mod profesionist si creativ.
Asigura-te ca toate activitatile sunt in conformitate cu regulile si regulamentele.
Asigura-te ca toate echipamentele sunt curatate si intretinute corespunzator.
Asigura-te ca toate activitatile sunt in conformitate cu standardele de siguranta.
Calificari:
Experienta in domeniul divertismentului si al petrecerilor.
Abilit
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor
Operatorii la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor actioneaza si supravegheaza instalatiile si masinile (utilajele) care extrag roci si minereuri din pamant, prelucreaza minereurile si piatra, foreaza puturi, fabrica si finiseaza produse din ciment si piatra.
Minerii si lucratorii in cariera actioneaza instalatiile, masinile si instrumentele manual pentru a extrage piatra, minereuri si depozite nemetalice din minele si carierele subterane si de suprafata.