.

Cod COR tubulator naval


Cod COR tubulator naval

Cod COR: tubulator naval

Cod COR: 721417 - tubulator naval


Meseria de tubulator naval face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de tubulator naval

Meseria de tubulator naval a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente, precum si pentru a reduce rezistenta la apa. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente, precum si pentru a reduce rezistenta la apa. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente, precum si pentru a reduce rezistenta la apa. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente, precum si pentru a reduce rezistenta la apa. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente, precum si pentru a reduce rezistenta la apa. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente, precum si pentru a reduce rezistenta la apa. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si mai eficiente, precum si pentru a reduce rezistenta la apa. Tubularea navala a fost folosita pentru a construi nave mai rapide si m

Model fisa de post: tubulator naval

Fisa de post pentru meseria de tubulator naval


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: tubulator naval, cod COR 721417


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Titlu post: Tubulator Naval

Descrierea postului:

Tubulatorul naval este responsabil pentru pregatirea, instalarea si intretinerea tuburilor si a altor sisteme de canalizare pe navele comerciale si de agrement. Acesta trebuie sa asigure ca toate sistemele de canalizare sunt instalate corect si functioneaza in mod corespunzator.

Responsabilitati:

Prezinta planuri si schite pentru instalarea sistemelor de canalizare pe nave.

Instaleaza si intretine tuburi si alte sisteme de canalizare pe nave.

Verifica si inlocuieste piesele defecte sau uzate.

Asigura ca toate sistemele de canalizare sunt instalate corect si functioneaza in mod corespunzator.

Monitorizeaza si intretine sistemele de canalizare pentru a se asigura ca functioneaza in mod corespunzator.

Asigura ca toate sistemele de canalizare sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

Asigura ca toate sistemele de canalizare sunt in conformitate cu standardele de siguranta si reglementarile.

Asigura ca toate sistemele de canalizare sunt in conformitate cu standardele de

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721417 - tubulator naval