Cod COR: 818118 - turnator geam
Meseria de turnator geam face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.
uri Meseria de turnator geamuri se refera la procesul de fabricare a geamurilor prin turnare. Acest proces a fost folosit pentru prima data in secolul al XVII-lea, cand artizanii au folosit sticla topita pentru a crea geamuri decorative. Acest proces a fost folosit in mod regulat in secolul al XIX-lea, cand industria sticlei a inceput sa se dezvolte. In prezent, turnarea geamurilor se face cu ajutorul unor masini specializate, care permit producatorilor sa creeze geamuri cu forme si dimensiuni variate. Acest proces implica topirea sticlei, turnarea ei intr-o forma si apoi racirea ei pentru a obtine geamul finit.
Fisa de post pentru meseria de turnator geam
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: turnator geam, cod COR 818118
uri
Titlu post: Turnator geamuri
Descrierea postului:
Turnatorul geamuri este responsabil pentru prelucrarea geamurilor prin turnare, taiere si finisare. Acesta trebuie sa asigure ca geamurile sunt produse la standarde de calitate inalte si sa respecte toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.
Responsabilitati:
Turnarea geamurilor conform specificatiilor si cerintelor clientilor
Taierea geamurilor cu masini specializate
Finisarea geamurilor prin slefuire si lustruire
Verificarea calitatii geamurilor produse
Respectarea regulilor de siguranta si procedurilor de lucru
Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat
Asigurarea unui flux de lucru eficient
Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate cerintele clientilor sunt indeplinite
Cerinte:
Experienta anterioara in domeniul prelucrarii geamurilor
Cunostinte solide despre tehnicile de turnare si taiere
Abilitati de finisare si slefuire
Abilitati de comunicare si lucru in echipa
Atentie la detalii si abilitati de organizare
Capacitatea de a lucra in conditii de stres
Cunostinte despre regulile de siguranta si procedurile de lucru
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Alti operatori la masini si utilaje
Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.
Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.