.

Cod COR turnator ornamentalist


Cod COR turnator ornamentalist

Cod COR: turnator ornamentalist

Cod COR: 712302 - turnator ornamentalist


Meseria de turnator ornamentalist face parte din grupa de baza: 7123 Ipsosari.

Istoria meseriei de turnator ornamentalist

Meseria de turnator ornamentalist se refera la procesul de turnare a metalelor precum aluminiul, bronzul, cuprul si aliajele lor in forme decorative. Acest proces a fost folosit de-a lungul istoriei pentru a crea obiecte decorative si utilitare. Meseria de turnator ornamentalist a fost practicata inca din antichitate, cand artizanii au folosit tehnici primitive de turnare pentru a crea obiecte decorative din metal. Aceste obiecte au fost folosite pentru a decora templele si palatele regale. in Evul Mediu, artizanii au inceput sa foloseasca tehnici mai avansate de turnare pentru a crea obiecte decorative si utilitare. Aceste obiecte au fost folosite pentru a decora casele si bisericile. in secolul al XIX-lea, tehnologia de turnare a metalelor s-a imbunatatit, ceea ce a permis artizanilor sa creeze obiecte decorative mai complexe si mai detaliate. Aceste obiecte au fost folosite pentru a decora casele si cladirile publice. in prezent, turnatorii ornamentali folosesc tehnologii avansate pentru a crea obiecte decorative si utilitare din metal. Aceste obiecte sunt folosite pentru a decora casele, cladirile publice si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: turnator ornamentalist

Fisa de post pentru meseria de turnator ornamentalist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: turnator ornamentalist, cod COR 712302


Grupa de baza: 7123 Ipsosari

Titlu post: Turnator ornamentalist

Descrierea postului:

Turnatorul ornamentalist este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin turnare, pentru a crea piese decorative. Acesta trebuie sa creeze piese decorative folosind tehnici de turnare, cum ar fi turnarea in aliaje, turnarea in matrite, turnarea in matrite de presiune si turnarea in matrite de presiune. Acesta trebuie sa creeze piese decorative folosind tehnica de turnare adecvata si sa se asigure ca piesele sunt produse la standarde de calitate inalte.

Responsabilitati:

Preluarea comenzilor si prelucrarea metalelor prin turnare pentru a crea piese decorative.

Utilizarea tehnicilor de turnare adecvate pentru a crea piese decorative.

Verificarea calitatii produselor finite si asigurarea ca acestea sunt produse la standarde de calitate inalte.

Mentinerea si intretinerea echipamentelor de turnare.

Monitorizarea stocurilor de materiale si a materialelor de turnare.

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului.

Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate comenzile sunt livrate la timp.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul turnarii ornamentale.

Cunostinte solide despre tehnicile de turnare.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice.

Abilitati de utilizare a echipamentelor de turnare.

Abilitati de utilizare a

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7123 Ipsosari

  Ipsosarii instaleaza, intretin si repara panourile din gips cartonat (rigips) in cladiri, aplica straturi decorative si de protectie din ipsos, ciment si materiale similare pe structurile interioare si exterioare.

 • COD

  COD COR 712302 - turnator ornamentalist