.

Cod COR turnator produse ceramice


Cod COR turnator produse ceramice

Cod COR: turnator produse ceramice

Cod COR: 731403 - turnator produse ceramice


Meseria de turnator produse ceramice face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de turnator produse ceramice

Meseria de turnator produse ceramice se refera la procesul de fabricare a produselor ceramice prin turnare. Acest proces a fost folosit de mii de ani pentru a crea produse ceramice de calitate. Primii turnatori produse ceramice au fost egiptenii, care au folosit aceasta tehnica pentru a crea vase, statui si alte obiecte ceramice. in timpul Renasterii, turnarea produselor ceramice a devenit mai sofisticata, iar produsele ceramice au devenit mai decorative si mai complexe. in secolul al XIX-lea, tehnologia turnarii produselor ceramice s-a imbunatatit, iar produsele ceramice au devenit mai rezistente si mai durabile. in prezent, turnarea produselor ceramice se realizeaza cu ajutorul masinilor computerizate, care permit producatorilor sa creeze produse ceramice de inalta calitate.

Model fisa de post: turnator produse ceramice

Fisa de post pentru meseria de turnator produse ceramice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: turnator produse ceramice, cod COR 731403


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Turnator produse ceramice

Departament: Productie

Locatie: ___________

Subordonat: ___________

Responsabilitati:

Preia comenzile si pregateste materialele necesare pentru turnare;

Turneaza produse ceramice in conformitate cu specificatiile comenzii;

Verifica produsele turnate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;

Asambleaza produsele turnate si le pregateste pentru livrare;

Monitorizeaza si mentine echipamentele de turnare in stare buna;

Respecta toate procedurile de securitate si de protectie a mediului;

Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Competente:

Experienta in turnarea produselor ceramice;

Cunostinte solide despre tehnologia de turnare;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de utilizare a echipamentelor de turnare.

Calificari:

Diploma de liceu sau echivalent;

Experienta anterioara in domeniul turnarii produselor ceramice;

Certificat de calificare in domeniul turnarii produselor ceramice (optional).

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731403 - turnator produse ceramice