.

Cod COR uscator, aburitor material lemnos


Cod COR uscator, aburitor material lemnos

Cod COR: uscator, aburitor material lemnos

Cod COR: 752104 - uscator, aburitor material lemnos


Meseria de uscator, aburitor material lemnos face parte din grupa de baza: 7521 Lucratori in tratarea lemnului.

Istoria meseriei de uscator, aburitor material lemnos

Meseria de uscator, aburitor material lemnos a existat de mai multe secole. Acest lucru a fost necesar pentru a pregati lemnul pentru a fi folosit in constructii si alte proiecte. Procesul de uscare a lemnului a inceput cu uscarea naturala, in care lemnul era lasat in aer liber pentru a se usca. Acest proces a fost inlocuit in timp cu uscarea cu aburi, care a permis uscarea mai rapida si mai uniforma a lemnului. Acest proces a fost folosit in mod regulat in secolul al XIX-lea si a devenit mai popular in secolul al XX-lea. Acest proces a fost folosit pentru a usca lemnul pentru a fi folosit in constructii, mobilier si alte proiecte. Acest proces a devenit mai eficient si mai sigur in timp, iar astazi este folosit in mod regulat pentru a usca lemnul pentru a fi folosit in constructii si alte proiecte.

Model fisa de post: uscator, aburitor material lemnos

Fisa de post pentru meseria de uscator, aburitor material lemnos


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: uscator, aburitor material lemnos, cod COR 752104


Grupa de baza: 7521 Lucratori in tratarea lemnului

FISA DE POST

Titlu post: Uscator, aburitor material lemnos

Departament: Productie

Locatie: Fabrica de mobila

Responsabilitati:

Uscarea si aburirea materialelor lemnoase in conformitate cu standardele de calitate si procedurile de productie

Monitorizarea si reglarea temperaturii si a umiditatii in vederea obtinerii unor produse de calitate

Verificarea si curatarea periodic a echipamentelor si a instalatiilor

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului

Raportarea oricaror defecte sau probleme tehnice

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul productiei lemnoase

Cunostinte solide despre tehnologia de uscare si aburire a materialelor lemnoase

Abilitati de operare a echipamentelor si a instalatiilor

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Atentie la detalii si spirit de observatie

Capacitatea de a lucra in conditii de stres

Cunostinte de baza in domeniul securitatii si protectiei mediului

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7521 Lucratori in tratarea lemnului

  Lucratorii in tratarea lemnului se ocupa cu actionarea si supravegherea echipamentelor si masinilor de prelucrare si tratare a lemnului utilizate pentru indepartarea scoartei de pe busteni, la producerea de aschii de lemn, la uscarea si tratarea lemnului si la producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn.

 • COD

  COD COR 752104 - uscator, aburitor material lemnos