.

Cod COR uscator electrozi de sudura


Cod COR uscator electrozi de sudura

Cod COR: uscator electrozi de sudura

Cod COR: 722316 - uscator electrozi de sudura


Meseria de uscator electrozi de sudura face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de uscator electrozi de sudura

Meseria de uscator electrozi de sudura a fost inventata in anii 1950, cand a fost nevoie de o metoda mai eficienta de a pregati electrozii de sudura pentru a fi folositi in procesul de sudura. Acest proces implica uscarea electrozilor inainte de a fi folositi, ceea ce a necesitat o metoda mai rapida si mai eficienta. Uscarea electrozilor se face prin introducerea lor intr-o camera speciala, unde sunt expusi la temperaturi ridicate si curenti electrici. Acest proces ajuta la eliminarea umiditatii din electrozi si la prevenirea oxidarii. Acest proces a devenit rapid unul dintre cele mai importante procese in industria sudurii, iar uscatorii electrozi de sudura au devenit unul dintre cei mai importanti angajati in aceasta industrie.

Model fisa de post: uscator electrozi de sudura

Fisa de post pentru meseria de uscator electrozi de sudura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: uscator electrozi de sudura, cod COR 722316


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

1. Titlu post: Uscator Electrozi de Sudura

2. Descrierea postului:

Uscatorul Electrozi de Sudura este responsabil pentru pregatirea electrozilor de sudura pentru a fi folositi in procesul de sudura. Acesta trebuie sa asigure ca electrozii sunt curatati si uscati inainte de a fi folositi. Uscatorul Electrozi de Sudura trebuie sa aiba cunostinte despre tehnica de curatare si uscare a electrozilor si sa fie capabil sa utilizeze echipamentul adecvat.

3. Responsabilitati:

- Preia electrozii de sudura si verifica starea lor.

- Curata electrozii cu solutii speciale si echipament adecvat.

- Usca electrozii cu ajutorul echipamentului adecvat.

- Verifica electrozii pentru a se asigura ca sunt curati si uscati corespunzator.

- Asigura ca electrozii sunt pregatiti si gata de folosire.

- Monitorizeaza si mentine echipamentul in stare buna de functionare.

- Respecta toate regulile si procedurile de securitate.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in curatarea si uscarea electrozilor de sudura.

- Cunostinte despre tehnica de curatare si uscare a electrozilor.

- Abilitati de lucru in echipa si de comunicare.

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

- Abilitati de utilizare a echipamentului adecvat.

- Cunostinte despre regulile si procedurile de securitate.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722316 - uscator electrozi de sudura