.

Cod COR vacar


Cod COR vacar

Cod COR: vacar

Cod COR: 921303 - vacar


Meseria de vacar face parte din grupa de baza: 9213 Muncitori in ferme mixte.

Istoria meseriei de vacar

Meseria de vacar a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Vacarii au fost responsabili pentru ingrijirea si ingrijirea animalelor de la ferme, precum si pentru ingrijirea si ingrijirea pasunilor si a altor terenuri agricole. Acest lucru a inclus ingrijirea animalelor, ingrijirea pasunilor, ingrijirea terenurilor agricole si ingrijirea animalelor de la ferme. Vacarii au fost, de asemenea, responsabili pentru ingrijirea si ingrijirea animalelor de la ferme, precum si pentru ingrijirea si ingrijirea pasunilor si a altor terenuri agricole. Acest lucru a inclus ingrijirea animalelor, ingrijirea pasunilor, ingrijirea terenurilor agricole si ingrijirea animalelor de la ferme. Vacarii au fost, de asemenea, responsabili pentru ingrijirea si ingrijirea animalelor de la ferme, precum si pentru ingrijirea si ingrijirea pasunilor si a altor terenuri agricole. Acest lucru a inclus ingrijirea animalelor, ingrijirea pasunilor, ingrijirea terenurilor agricole si ingrijirea animalelor de la fer

Model fisa de post: vacar

Fisa de post pentru meseria de vacar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: vacar, cod COR 921303


Grupa de baza: 9213 Muncitori in ferme mixte

Titlu post: Vacar

Locatie: tara

Descrierea postului:

Vacarul este responsabil pentru ingrijirea si intretinerea animalelor de la ferma sa. Acesta trebuie sa asigure hrana si adapostul animalelor, sa le ingrijeasca si sa le monitorizeze starea de sanatate. De asemenea, vacarul trebuie sa se asigure ca animalele sunt in siguranta si ca sunt ingrijite corespunzator.

Responsabilitati:

- ingrijirea si intretinerea animalelor de la ferma sa

- Asigurarea hranei si adapostului animalelor

- Monitorizarea starii de sanatate a animalelor

- Asigurarea sigurantei si ingrijirii corespunzatoare a animalelor

- Monitorizarea productiei de lapte si a produselor lactate

- Monitorizarea productiei de carne si a produselor de carne

- Monitorizarea productiei de oua si a produselor de oua

- Monitorizarea productiei de lana si a produselor de lana

- Monitorizarea productiei de miere si a produselor de miere

- Monitorizarea productiei de ceara si a produselor de ceara

- Monitorizarea productiei de fructe si a

 • 9

  Grupa Majora 9

  Ocupatii elementare

  Pentru ocupatiile din aceasta grupa majora se executa sarcini simple si de rutina care necesita folosirea uneltelor manuale si depunerea unui efort fizic considerabil. Majoritatea ocupatiilor din aceasta grupa majora necesita competente si abilitati aferente primului nivel de educatie, respectiv invatamantul primar.

 • 92

  Subgrupa Majora 92

  Muncitori in agricultura, silvicultura si pescuit

  Muncitorii in agricultura, silvicultura si pescuit executa sarcini simple si de rutina in productia de culturi si intretinerea efectivelor de animale, se ocupa cu cultivarea si intretinerea gradinilor si parcurilor, exploatarea si ingrijirea (conservarea) padurilor, desfasoara activitati in domeniul acvaculturii si pescuitului.

 • 921

  Grupa Minora 921

  Muncitori in agricultura, silvicultura si pescuit

  Muncitorii in agricultura, silvicultura si pescuit executa sarcini simple si de rutina in productia de culturi si intretinerea efectivelor de animale, se ocupa cu cultivarea si intretinerea gradinilor si parcurilor, exploatarea si intretinerea padurilor si desfasoara activitati in domeniul acvaculturii si pescuitului.

 • COR

  Grupa de baza 9213 Muncitori in ferme mixte

  Muncitorii in ferme mixte executa sarcini simple si de rutina in productia agricola de culturi vegetale si in cresterea animalelor din ferme.

 • COD

  COD COR 921303 - vacar