Cod COR: 816012 - valorificator glande
Meseria de valorificator glande face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.
Meseria de valorificator glande a fost practicata de mii de ani, inca din vremurile stravechi. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca glandele au fost folosite in medicina, alimentatie si chiar in industria cosmetica. Valorificatorii glandelor au fost intotdeauna in mare cerere, deoarece glandele sunt folosite in produsele de ingrijire a pielii, produsele cosmetice si produsele alimentare. Acest lucru a facut ca meseria de valorificator glande sa fie una dintre cele mai vechi meserii din lume. in prezent, valorificatorii glandelor sunt inca in mare cerere, deoarece glandele sunt folosite in produsele de ingrijire a pielii, produsele cosmetice si produsele alimentare. Acest lucru face ca meseria de valorificator glande sa fie una dintre cele mai importante meserii din lume.
Fisa de post pentru meseria de valorificator glande
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: valorificator glande, cod COR 816012
Denumirea postului: Valorificator glande
Scopul postului: Valorificarea glandelor si a produselor derivate in vederea obtinerii unor produse finite de calitate superioara.
Responsabilitati:
Valorificarea glandelor si a produselor derivate in conformitate cu standardele de calitate si procedurile de lucru;
Monitorizarea si controlul calitatii produselor finite;
Asigurarea unui flux continuu de materii prime si produse finite;
Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;
Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate;
Monitorizarea si controlul inventarului;
Asigurarea unei bune comunicari cu colegii si cu clientii;
Participarea la intalniri si discutii cu clientii;
Intocmirea documentelor necesare pentru livrarea produselor finite;
Asigurarea unui flux continuu de informatii intre departamentele implicate in procesul de productie.
Competente:
Cunostinte solide despre produsele si procesele de productie;
Abilitati de comunicare si relationare;
Abilitati de organizare si planificare;
Abilitati de rezolvare a problemelor;
Abilitati de lucru in echipa;
Abilitati de utilizare a calculatorului;
Cunostinte despre standardele de calitate si procedurile de lucru.
Calificari:
Diploma de liceu sau echivalent;
Experienta anterioara in domeniul productiei;
Cunostinte despre produsele si procesele de productie;
Cunostinte despre standardele de calitate si procedurile de lucru.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.