.

Cod COR valtar cauciuc electroizolant


Cod COR valtar cauciuc electroizolant

Cod COR: valtar cauciuc electroizolant

Cod COR: 814121 - valtar cauciuc electroizolant


Meseria de valtar cauciuc electroizolant face parte din grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc.

Istoria meseriei de valtar cauciuc electroizolant

Meseria de valtar cauciuc electroizolant a fost inventata in anii 1950, cand a fost nevoie de o solutie pentru a proteja cablurile electrice si alte componente electronice de la scurtcircuitare. Acest lucru a fost realizat prin aplicarea unui strat subtire de cauciuc electroizolant pe cabluri si alte componente. Acest strat de cauciuc electroizolant ajuta la prevenirea scurtcircuitarii si la reducerea deteriorarii cablurilor si componentelor electronice. Meseria de valtar cauciuc electroizolant a evoluat de-a lungul anilor, devenind mai sofisticata si mai eficienta. Acum, valtarul cauciuc electroizolant foloseste tehnologii avansate pentru a aplica un strat de cauciuc electroizolant pe cabluri si alte componente electronice, asigurand protectie si durabilitate.

Model fisa de post: valtar cauciuc electroizolant

Fisa de post pentru meseria de valtar cauciuc electroizolant


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: valtar cauciuc electroizolant, cod COR 814121


Grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

Post: Valtar cauciuc electroizolant

Descrierea postului:

Valtarul cauciuc electroizolant este responsabil pentru aplicarea cauciucului electroizolant pe cabluri si conductoare electrice. Acesta trebuie sa asigure ca toate cablurile si conductoarele sunt acoperite cu cauciuc electroizolant in conformitate cu standardele de siguranta si calitate.

Responsabilitati:

- Aplicarea cauciucului electroizolant pe cabluri si conductoare electrice in conformitate cu standardele de siguranta si calitate.

- Verificarea cablurilor si conductoarelor pentru a se asigura ca sunt acoperite corespunzator cu cauciuc electroizolant.

- Asigurarea ca toate cablurile si conductoarele sunt etichetate corespunzator.

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

- Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in aplicarea cauciucului electroizolant.

- Cunostinte de baza in domeniul electricitatii.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de organizare si planificare.

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

- Atentie la detalii si abilitati de problem solving.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc actioneaza si monitorizeaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc si produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic, cum ar fi incaltaminte turnata in tipar, articole casnice, materiale izolante, accesorii industriale sau anvelope.

 • COD

  COD COR 814121 - valtar cauciuc electroizolant