.

Cod COR verificator canale subterane


Cod COR verificator canale subterane

Cod COR: verificator canale subterane

Cod COR: 712607 - verificator canale subterane


Meseria de verificator canale subterane face parte din grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi.

Istoria meseriei de verificator canale subterane

Verificatorii de canale subterane sunt persoane care inspecteaza si evalueaza canalele subterane pentru a se asigura ca sunt in siguranta si functioneaza corect. Meseria de verificator de canale subterane a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1900, cand au fost construite primele canale subterane. Aceste canale au fost folosite pentru a transporta apa, gaze naturale si alte fluide. Verificatorii de canale subterane au fost angajati pentru a inspecta si evalua canalele pentru a se asigura ca sunt in siguranta si functioneaza corect. Acest lucru a necesitat cunostinte si abilitati speciale, cum ar fi cunostinte despre constructii, hidraulica si mecanica. Verificatorii de canale subterane au fost, de asemenea, responsabili pentru a identifica si repara orice probleme care ar putea aparea in canale. Acest lucru a necesitat cunostinte si abilitati de reparatii si intretinere. in prezent, verificatorii de canale subterane sunt inca angajati pentru a inspecta si evalua canalele subterane pentru a se asigura ca sunt in siguranta si functioneaza corect.

Model fisa de post: verificator canale subterane

Fisa de post pentru meseria de verificator canale subterane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: verificator canale subterane, cod COR 712607


Grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi

Verificator canale subterane

Descrierea postului:

Verificatorul canalelor subterane este responsabil pentru inspectarea, evaluarea si monitorizarea canalelor subterane si a infrastructurii asociate. Acesta trebuie sa asigure ca toate canalele si infrastructura sunt in stare buna si functioneaza corect.

Responsabilitati si sarcini:

Inspectati si evaluati canalele subterane si infrastructura asociata pentru a identifica orice probleme sau defecte.

Monitorizati si raportati orice schimbari sau probleme in canalele subterane si infrastructura asociata.

Asigurati-va ca toate canalele si infrastructura sunt in conformitate cu standardele si reglementarile aplicabile.

Executati teste de presiune si alte teste pentru a verifica starea canalelor si a infrastructurii.

Asigurati-va ca toate echipamentele si materialele sunt in stare buna si sunt utilizate corect.

Asigurati-va ca toate procedurile de siguranta sunt respectate.

Asigurati-va ca toate documentele si rapoartele sunt actualizate si corecte.

Asigurati-va ca toate echipamentele si materialele sunt inregistrate si stocate corespun

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 71

    Subgrupa Majora 71

    Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 712

    Grupa Minora 712

    Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

    Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

  • COR

    Grupa de baza 7126 Instalatori si montatori de tevi

    Instalatorii si montatorii de tevi asambleaza, instaleaza, repara si intretin sistemele de tevi, fitingurile si dispozitivele pentru sisteme de apa, gaz, drenaj, sisteme de canalizare si echipamente hidraulice si pneumatice.

  • COD

    COD COR 712607 - verificator canale subterane