Cod COR: 111235 - viceconsul
Meseria de viceconsul face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.
Viceconsulul este o pozitie diplomatica veche, care a existat inca din perioada Imperiului Roman. in acea perioada, viceconsulul era un functionar al guvernului care avea responsabilitatea de a reprezenta interesele statului in afara granitelor sale. Acesta avea, de asemenea, responsabilitatea de a asigura respectarea legilor si a regulilor statului in teritoriile straine. in Evul Mediu, viceconsulul a devenit un functionar al curtii regale, care avea responsabilitatea de a reprezenta interesele regelui in teritoriile straine. in secolul al XIX-lea, viceconsulul a devenit un functionar al guvernului care avea responsabilitatea de a reprezenta interesele statului in teritoriile straine. Acesta avea, de asemenea, responsabilitatea de a asigura respectarea legilor si a regulilor statului in teritoriile straine. in prezent, viceconsulul este un functionar al guvernului care are responsabilitatea de a reprezenta interesele statului in teritoriile straine. Acesta are, de asemenea, responsabilitatea de a asigura respectarea legilor si a regulilor statului in teritoriile straine.
Fisa de post pentru meseria de viceconsul
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: viceconsul, cod COR 111235
Iata o posibila fisa de post pentru Viceconsul:
Titlu post: Viceconsul
Descrierea postului:
Viceconsulul este un functionar consular care ajuta la asigurarea de protectie si asistenta pentru cetatenii sai care se afla in afara granitelor tarii sale. Acesta ofera servicii consulare, inclusiv eliberarea de documente de calatorie si acte notariale, si actioneaza ca reprezentant oficial al guvernului sau in tara in care este acreditat.
Responsabilitatile si indatoririle:
- Asigurarea de protectie si asistenta pentru cetatenii sai care se afla in afara granitelor tarii sale
- Furnizarea de servicii consulare, inclusiv eliberarea de documente de calatorie si acte notariale
- Monitorizarea si raportarea evenimentelor si evolutiilor din tara in care este acreditat, care ar putea afecta interesele cetatenilor sai sau ale tarii sale
- Asistenta si sprijinul pentru afaceri, comert si investitii intre cele doua tari
- Promovarea si protejarea intereselor economice, culturale si politice ale tarii sale in strainatate
- Asigurarea de informatii si consiliere pentru cetatenii sai in ceea ce priveste drepturile si responsabilitatile lor in tara in care se afla
- Asistenta in solutionarea problemelor si conflictelor dintre cetatenii sai si autoritatile din tara de acreditare
- Actionarea ca reprezentant oficial al guvernului sau in tara in care este acreditat si participarea la evenimente si ceremonii oficiale, atunci cand Consulul nu se afla disponibil
- Identificarea si raportarea problemelor si a riscurilor de securitate pentru cetatenii sai si pentru tara sa
- Furnizarea de informatii si consiliere pentru afaceri si investitori straini care doresc sa investeasca in tara sa.
Cerinte:
- Diploma de licenta in relatii internationale, drept, administrarea afacerilor sau un domeniu relevant
- Experienta anterioara intr-o pozitie similara sau intr-un domeniu relevant
- Cunoasterea legilor si reglementarilor din domeniul serviciilor consulare si al relatiilor internationale
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Limba engleza vorbita si scrisa la nivel avansat si cunostinte solide ale limbii tarii de acreditare
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor.
Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Viceconsul. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori
Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.
Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice
Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.
Legislatori, membri ai executivului
Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.
inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.