.

Cod COR vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)


Cod COR vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Cod COR: vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Cod COR: 111128 - vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)


Meseria de vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii) face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Istoria meseriei de vicepresedinte la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii dateaza din anul 1864, cand a fost introdusa aceasta functie. Vicepresedintii au fost responsabili pentru asigurarea ca toate procesele judiciare sunt tratate corect si echitabil. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru asigurarea ca toate deciziile judecatoresti sunt corecte si conforme cu legea. In prezent, vicepresedintii sunt responsabili pentru asigurarea ca toate procesele judiciare sunt tratate corect si echitabil, precum si pentru asigurarea ca toate deciziile judecatoresti sunt corecte si conforme cu legea. De asemenea, ei sunt responsabili pentru asigurarea ca toate procedurile judiciare sunt respectate si ca toate dosarele sunt tratate in mod corect si eficient.

Model fisa de post: vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)

Fisa de post pentru meseria de vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii), cod COR 111128


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlu post: Vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)


Descrierea postului:


Vicepresedintele are rolul de a asista in conducerea si coordonarea activitatilor judecatoresti ale instantei respective. El/ea trebuie sa se asigure ca actele de justitie sunt aplicate in conformitate cu legea si politicile institutionale.


Responsabilitatile si indatoririle:Asista Presedintele instantei in conducerea si coordonarea activitatilor judecatoresti

Participa la sedintele instantei si ia decizii in cadrul competentelor sale

Asigura aplicarea legii si a politicilor institutionale in actele de justitie emise de instanta respectiva

Supervizeaza si coordoneaza activitatile desfasurate in cadrul instantei, asigurandu-se ca acestea se desfasoara in mod corespunzator si ca isi indeplinesc obiectivele

Participa la procesul de selectie si evaluare a judecatorilor si personalului judiciar

Colaboreaza cu alte instante si organizatii pentru a imbunatati eficienta si eficacitatea aplicarii legii in zona de responsabilitate

Asigura transparenta si responsabilitatea in activitatile desfasurate in instanta respectiva fata de public si alte parti interesate


Cerinte:Licenta in Drept si drept de practica

Experienta minima de 10 ani in sistemul judiciar si/sau in sectorul public

Cunoasterea profunda a legislatiei si a procedurilor judiciare

Abilitati excelente de comunicare si conducere

Etica profesionala si integritate impecabile

Abilitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea


Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Vicepresedintele la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111128 - vicepresedinte (la inalta Curte de Casatie si Justitie, curtea de apel, tribunale si judecatorii)