Cod COR: 142005 - vicepresedinte cooperativa de consum
Meseria de vicepresedinte cooperativa de consum face parte din grupa de baza: 1420 Conducatori de unitati din domeniul comertului.
Vicepresedintele cooperativii de consum este o pozitie relativ noua, care a aparut in ultimii ani. Aceasta pozitie a fost creata pentru a ajuta la coordonarea activitatilor si operatiunilor unei cooperatii de consum. Vicepresedintele cooperativii de consum este responsabil pentru a asigura ca membrii cooperatiei sunt satisfacuti si ca produsele si serviciile oferite sunt de cea mai buna calitate. Acesta trebuie sa lucreze cu membrii cooperatiei pentru a identifica nevoile lor si sa gaseasca solutii pentru a le satisface. De asemenea, vicepresedintele cooperativii de consum trebuie sa se asigure ca toate activitatile si operatiunile cooperatiei sunt efectuate in conformitate cu legile si regulamentele aplicabile. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre legislatia si reglementarile aplicabile si sa fie capabil sa ia decizii corecte si eficiente.
Fisa de post pentru meseria de vicepresedinte cooperativa de consum
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: vicepresedinte cooperativa de consum, cod COR 142005
Titlu post: Vicepresedinte Cooperativa de Consum
Descrierea postului:
Vicepresedintele Cooperativa de Consum are responsabilitatea de a coordona si supraveghea activitatile si operatiunile cooperativelor de consum, asigurandu-se ca toate activitatile se desfasoara in conformitate cu politicile si procedurile cooperativelor de consum. Acesta va colabora indeaproape cu presedintele cooperativelor de consum pentru a dezvolta strategii si planuri de afaceri pentru imbunatatirea performantei si cresterea afacerilor.
Responsabilitati principale:
Coordonarea si supravegherea operatiunilor si a personalului din cadrul cooperativelor de consum;
Dezvoltarea si implementarea strategiilor si planurilor de afaceri pentru cresterea afacerilor si imbunatatirea performantei;
Gestionarea bugetului si asigurarea ca activitatile cooperativelor de consum sunt realizate in conformitate cu bugetul stabilit;
Promovarea valorilor si a politicilor cooperativelor de consum;
Monitorizarea feedback-ului si rezolvarea problemelor legate de cooperativa de consum;
Colaborarea stransa cu alte departamente ale cooperativelor de consum pentru a indeplini obiectivele comune;
Participarea la intalnirile de conducere si la alte evenimente relevante pentru a reprezenta cooperativa de consum.
Cerinte:
Experienta semnificativa in domeniul cooperativelor de consum sau in managementul afacerilor;
Abilitati excelente de comunicare si gestionare a personalului si clientilor;
Capacitatea de a prioritiza sarcinile si de a gestiona multiple proiecte simultan;
Atitudine pozitiva si profesionalism in interactiunea cu clientii si colegii;
Cunostinte bune de operare a calculatorului si a software-urilor de gestionare a afacerilor;
Limba engleza nivel avansat.
Educatie:
Studii superioare in domeniul afacerilor sau experienta echivalenta in domeniu.
Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori
Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.
Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii
Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.
Conducatori de unitati din domeniul comertului
Conducatorii de unitati din domeniul comertului (cu amanuntul si cu ridicata) planifica, organizeaza, coordoneaza si controleaza operatiunile unitatilor care se ocupa cu vanzarea bunurilor cu amanuntul sau cu ridicata. Acestia sunt responsabili de stabilirea bugetului, angajarea de personal si de conducerea operationala si strategica a magazinelor sau a unitatilor organizationale din cadrul magazinelor care vand anumite tipuri de produse.
Conducatorii de unitati din domeniul comertului (cu amanuntul si cu ridicata) planifica, organizeaza, coordoneaza si controleaza operatiunile unitatilor care se ocupa cu vanzarea bunurilor cu amanuntul sau cu ridicata. Acestia sunt responsabili de stabilirea bugetului, angajarea de personal si de conducerea operationala si strategica a magazinelor sau a unitatilor organizationale din cadrul magazinelor care vand anumite tipuri de produse.