.

Cod COR viceprimar


Cod COR viceprimar

Cod COR: viceprimar

Cod COR: 111303 - viceprimar


Meseria de viceprimar face parte din grupa de baza: 1113 Conducatori si membri ai consiliilor locale.

Istoria meseriei de viceprimar

Meseria de viceprimar a existat de-a lungul istoriei, in mai multe forme. in trecut, viceprimarii erau responsabili pentru a asista primarul in administrarea orasului sau a comunitatii. Acest lucru a inclus asistarea primarului in luarea deciziilor, in reprezentarea orasului in relatiile cu alte comunitati si in reprezentarea intereselor orasului in fata guvernului. in prezent, viceprimarii sunt responsabili pentru a ajuta primarul in administrarea orasului, in special in ceea ce priveste bugetul, serviciile publice si relatiile cu alte comunitati. De asemenea, ei sunt responsabili pentru a reprezenta interesele orasului in fata guvernului si a altor organizatii.

Model fisa de post: viceprimar

Fisa de post pentru meseria de viceprimar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: viceprimar, cod COR 111303


Grupa de baza: 1113 Conducatori si membri ai consiliilor locale

Iata o posibila fisa de post pentru Viceprimar:

Titlu post: Viceprimar

Descrierea postului:

Viceprimarul este un oficial ales in calitate de loctiitor al primarului si responsabil de sprijinirea acestuia in dezvoltarea si implementarea politicilor si strategiilor pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor si dezvoltarea economica a orasului sau localitatii in care isi desfasoara activitatea.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Sprijinirea primarului in dezvoltarea si implementarea politicilor si strategiilor pentru dezvoltarea economica si sociala a zonei in care isi desfasoara activitatea
- Reprezentarea orasului sau localitatii in absenta primarului sau in alte situatii specifice
- Coordonarea si supravegherea activitatilor de aplicare a legii la nivelul zonei teritoriale repartizate
- Furnizarea de asistenta si consultanta comunitatii locale in problemele cu care se confrunta, precum si furnizarea de solutii pentru problemele intampinate
- Identificarea si gestionarea riscurilor si problemelor legate de siguranta si securitatea comunitatii locale
- Dezvoltarea si implementarea de programe pentru imbunatatirea mediului si a calitatii vietii locuitorilor, cum ar fi proiecte de transport, dezvoltare imobiliara sau protectie a mediului
- Participarea la intalniri si sedinte ale autoritatilor locale si elaborarea de rapoarte referitoare la subiectele tratate
- Asigurarea implementarii politicilor si procedurilor politiei si asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele legale.

Cerinte:

- Diploma de licenta in administratie publica, economie sau un domeniu relevant
- Experienta anterioara intr-un post de conducere sau intr-un domeniu relevant
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Limba engleza vorbita si scrisa la nivel avansat si cunostinte solide ale altor limbi straine
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de analiza si de gandire strategica
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor.

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Viceprimar. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1113 Conducatori si membri ai consiliilor locale

  Conducatorii si membrii consiliilor locale (primarii localitatilor rurale) indeplinesc o varietate de sarcini legislative, administrative si oficiale, determinate de traditiile vechi, precum si de repartizarea drepturilor si responsabilitatilor intre primarii localitatilor rurale si autoritatile locale, regionale si nationale.

 • COD

  COD COR 111303 - viceprimar