.

Cod COR videojurnalist (studii superioare)


Cod COR videojurnalist (studii superioare)

Cod COR: videojurnalist (studii superioare)

Cod COR: 265436 - videojurnalist (studii superioare)


Meseria de videojurnalist (studii superioare) face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.

Istoria meseriei de videojurnalist (studii superioare)

Videojurnalismul este o meserie relativ noua, care a luat nastere in anii '90, odata cu aparitia tehnologiei digitale si a camerelor video. Acest domeniu a crescut rapid, devenind unul dintre cele mai importante medii de comunicare. Videojurnalistii sunt responsabili pentru realizarea de materiale video pentru diferite publicatii, televiziuni si site-uri web. Ei trebuie sa fie capabili sa gaseasca si sa documenteze subiecte interesante, sa editeze materialele video si sa le prezinte publicului. Pentru a deveni un videojurnalist, este necesar sa ai studii superioare in jurnalism sau comunicare, precum si cunostinte de baza in tehnologia video si editare.

Model fisa de post: videojurnalist (studii superioare)

Fisa de post pentru meseria de videojurnalist (studii superioare)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: videojurnalist (studii superioare), cod COR 265436


Grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

Fisa de post pentru meseria de videojurnalist (studii superioare) ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

- Realizarea de reportaje video despre subiecte din lumea jocurilor video, inclusiv interviuri cu dezvoltatori, jucatori si alte persoane relevante din industrie
- Scrierea de articole si recenzii despre jocuri video, precum si despre evenimente si tendinte din industrie
- Editarea si postarea de continut video pe platforme online, inclusiv pe site-ul companiei si pe canalele de social media
- Participarea la evenimente si conferinte din industrie pentru a obtine informatii si a face conexiuni cu alte persoane din domeniu
- Colaborarea cu alti membri ai echipei pentru a dezvolta strategii de continut si a asigura coeziunea si calitatea continutului produs

Cerinte:

- Studii superioare in jurnalism, comunicare sau o disciplina similara
- Experienta anterioara in jurnalismul video sau in productia de continut video
- Cunostinte solide despre jocurile video si industria lor, precum si despre tendintele si evolutiile din domeniu
- Abilitati excelente de comunicare si scriere, cu atentie la detalii si la gramatica si ortografie
- Abilitati de editare video si cunoasterea unor programe de editare video, cum ar fi Adobe Premiere sau Final Cut Pro
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti membri ai echipei pentru a produce continut de calitate si a atinge obiectivele stabilite
- Flexibilitate si capacitatea de a se adapta la schimbari rapide si la cerinte de lucru variate.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 265

  Grupa Minora 265

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

  Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.

 • COR

  Grupa de baza 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

  Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.

 • COD

  COD COR 265436 - videojurnalist (studii superioare)