.

Cod COR viticultor


Cod COR viticultor

Cod COR: viticultor

Cod COR: 611208 - viticultor


Meseria de viticultor face parte din grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori.

Istoria meseriei de viticultor

Viticultura este o meserie veche, care se remarca prin cultivarea vitei de vie si producerea vinului. Meseria a fost practicata in intreaga lume de-a lungul istoriei, incepand cu antichitatea. In Grecia antica, viticultura era considerata o arta, iar vinul era un simbol al statutului social. In Roma antica, viticultura a fost una dintre cele mai importante industrii, iar vinul era un element important al culturii si al vietii sociale. In Evul Mediu, viticultura a fost introdusa in Europa de catre monahii benedictini, care au dezvoltat tehnici de cultivare si produse vinuri de calitate. In secolul al XVIII-lea, viticultura a inceput sa se dezvolte in America de Nord, iar in secolul al XIX-lea, viticultura a devenit o industrie importanta in intreaga lume. In prezent, viticultura este una dintre cele mai importante industrii agricole din lume, iar vinul este unul dintre cele mai populare produse alimentare.

Model fisa de post: viticultor

Fisa de post pentru meseria de viticultor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: viticultor, cod COR 611208


Grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori

Titlu post: Viticultor

Descrierea postului:

Viticultorul este responsabil pentru cultivarea, ingrijirea si intretinerea viei si a produselor viticole. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre tehnologia viticola si sa fie capabil sa aplice practici agricole adecvate.

Responsabilitati:

- Planificarea si implementarea programelor de ingrijire a viei si a produselor viticole

- Monitorizarea si controlul calitatii produselor viticole

- Monitorizarea si controlul productiei si a calitatii solului

- Monitorizarea si controlul daunatorilor si a bolilor

- Monitorizarea si controlul productiei si a calitatii produselor viticole

- Monitorizarea si controlul productiei si a calitatii produselor viticole

- Monitorizarea si controlul productiei si a calitatii produselor viticole

- Monitorizarea si controlul productiei si a calitatii produselor viticole

- Monitorizarea si controlul productiei si a calitatii produselor viticole

- Monitorizarea si controlul productiei si a calitatii produselor viticole

- Monitorizarea si controlul productiei si a

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 611

  Grupa Minora 611

  Gradinari si cultivatori

  Gradinarii si cultivatorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor fructiferi si a altor arbori si arbusti, cultivarea legumelor de gradina si a plantelor medicinale in scopul producerii de produse horticole pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6112 Arboricultori si pomicultori

  Arboricultorii si pomicultorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole pentru cresterea arborilor si arbustilor si recoltarea fructelor, cum ar fi pomii fructiferi si nucii, arborii de ceai si cafea, vita-de-vie, arbustii de afine, arborii de cacao si de cauciuc, si pentru a colecta seva acestora, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COD

  COD COR 611208 - viticultor