.

Cod COR vopsitor


Cod COR vopsitor

Cod COR: vopsitor

Cod COR: 713204 - vopsitor


Meseria de vopsitor face parte din grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati.

Istoria meseriei de vopsitor

Meseria de vopsitor a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a decora si proteja suprafetele. in antichitate, vopselele erau preparate din plante, minerale si alte materiale naturale. Acestea erau folosite pentru a decora templele si alte constructii. in Evul Mediu, vopselele erau preparate din uleiuri si ceara, iar vopsitorii erau angajati pentru a decora palatele regale si bisericile. in secolul al XIX-lea, vopselele sintetice au inceput sa fie folosite, iar vopsitorii au inceput sa fie angajati pentru a decora casele si alte constructii. Acest lucru a dus la dezvoltarea meseriei de vopsitor, care a devenit una dintre cele mai importante meserii in constructii. Astazi, vopsitorii sunt angajati pentru a decora si proteja suprafetele interioare si exterioare ale cladirilor.

Model fisa de post: vopsitor

Fisa de post pentru meseria de vopsitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: vopsitor, cod COR 713204


Grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Vopsitor

Descrierea postului:

Vopsitorul este responsabil pentru aplicarea vopselelor pe suprafete, folosind tehnici si echipamente adecvate. Acesta trebuie sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt finisate la un nivel profesional.

Responsabilitati principale:

- Preia comenzile si pregateste suprafetele pentru vopsire;

- Aplica vopsele pe suprafete, folosind tehnici adecvate;

- Verifica si inspecteaza produsele finisate pentru a se asigura ca sunt de calitate;

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru;

- Respecta standardele de calitate si siguranta;

- Respecta procedurile si regulile de lucru.

Competente si abilitati:

- Experienta in domeniul vopsirii;

- Cunostinte despre tehnicile si echipamentele de vopsire;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si capacitate de concentrare;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 71

    Subgrupa Majora 71

    Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

    Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 713

    Grupa Minora 713

    Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

    Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

  • COR

    Grupa de baza 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

    Vopsitorii, lacuitorii si asimilatii acestora vopsesc prin pulverizare utilizand echipamente de lacuire pentru a aplica straturi de protectie pe articolele fabricate sau alte structuri.

  • COD

    COD COR 713204 - vopsitor