.

Cod COR vopsitor auto


Cod COR vopsitor auto

Cod COR: vopsitor auto

Cod COR: 713205 - vopsitor auto


Meseria de vopsitor auto face parte din grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati.

Istoria meseriei de vopsitor auto

Meseria de vopsitor auto a existat de ceva vreme, incepand cu anii 1800, cand vopsitorii auto au inceput sa foloseasca vopsele pe baza de ulei pentru a vopsi automobilele. Acestea au fost inlocuite in anii 1920 de vopsele pe baza de lac, care au devenit standardul in industrie. Aceste vopsele au fost imbunatatite in anii 1950, cand au fost introduse vopsele pe baza de rasina, care au oferit o rezistenta mai mare la zgarieturi si au permis vopsitorilor auto sa creeze culori mai vii si mai durabile. in prezent, vopselele pe baza de rasina sunt inca folosite in industria auto, impreuna cu vopsele pe baza de apa si vopsele pe baza de pulbere. Vopsitorii auto folosesc aceste vopse pentru a vopsi automobilele si alte vehicule, precum si pentru a le proteja de intemperii si de alte factori externi.

Model fisa de post: vopsitor auto

Fisa de post pentru meseria de vopsitor auto


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: vopsitor auto, cod COR 713205


Grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

Titlu post: Vopsitor auto

Locatie: ___________

Responsabilitati:

Preluarea comenzilor de vopsire si pregatirea suprafetelor auto pentru vopsire;

Aplicarea vopselei pe suprafetele auto, folosind tehnici si echipamente adecvate;

Verificarea calitatii vopselei aplicate si a rezultatelor finale;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul vopsirii auto;

Cunostinte tehnice si abilitati practice in vopsirea auto;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Atentie la detalii si orientare catre calitate;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

Beneficii:

Salariu competitiv;

Ore suplimentare platite;

Asigurare medicala;

Posibilitatea de a lucra intr-un mediu profesionist si prietenos.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

  Vopsitorii, lacuitorii si asimilatii acestora vopsesc prin pulverizare utilizand echipamente de lacuire pentru a aplica straturi de protectie pe articolele fabricate sau alte structuri.

 • COD

  COD COR 713205 - vopsitor auto