.

Cod COR vopsitor imbracaminte din blana


Cod COR vopsitor imbracaminte din blana

Cod COR: vopsitor imbracaminte din blana

Cod COR: 815508 - vopsitor imbracaminte din blana


Meseria de vopsitor imbracaminte din blana face parte din grupa de baza: 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor.

Istoria meseriei de vopsitor imbracaminte din blana

Meseria de vopsitor de imbracaminte din blana a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acest lucru a inceput in Evul Mediu, cand vopsitorii de blana au inceput sa foloseasca culori naturale pentru a colora blana. Acestia au folosit plante, fructe si alte materiale pentru a obtine culorile dorite. In secolul al XVIII-lea, vopsitorii de blana au inceput sa foloseasca vopsele sintetice, ceea ce a facut ca procesul de vopsire sa fie mai rapid si mai eficient. In prezent, vopsitorii de blana folosesc vopsele sintetice si produse chimice pentru a obtine culorile dorite. Acestia folosesc, de asemenea, tehnici speciale pentru a obtine efecte speciale, cum ar fi vopsirea in doua culori sau vopsirea in culori metalice.

Model fisa de post: vopsitor imbracaminte din blana

Fisa de post pentru meseria de vopsitor imbracaminte din blana


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: vopsitor imbracaminte din blana, cod COR 815508


Grupa de baza: 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor

FISA DE POST

Titlu post: Vopsitor imbracaminte din blana

Descrierea postului:

Vopsitorul imbracamintei din blana este responsabil pentru aplicarea culorilor si a finisajelor pe produsele din blana. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de vopsire si sa fie capabil sa lucreze cu produsele din blana.

Responsabilitati:

- Aplicarea culorilor si a finisajelor pe produsele din blana

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru vopsirea produselor din blana

- Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt vopsite corect

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

- Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta

- Respectarea termenelor limita

- Lucrul in echipa pentru a se asigura ca produsele sunt vopsite corect si la timp

Cerinte:

- Experienta anterioara in vopsirea produselor din blana

- Cunostinte despre tehnicile de vopsire

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de lucru cu echipamentele si materialele necesare pentru vopsirea produselor din blana

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8155 Operatori la masini pentru tratarea blanurilor si pieilor

  Operatorii la masinile pentru tratarea blanurilor si pieilor actioneaza si supravegheaza diferite masini care pregatesc pielea sau trateaza pielea cu blana ori lana. Acestia razuiesc, curata, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile brute pentru a produce materii prime din piele si blanuri finisate.

 • COD

  COD COR 815508 - vopsitor imbracaminte din blana