.

Cod COR vopsitor industrial


Cod COR vopsitor industrial

Cod COR: vopsitor industrial

Cod COR: 713202 - vopsitor industrial


Meseria de vopsitor industrial face parte din grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati.

Istoria meseriei de vopsitor industrial

Meseria de vopsitor industrial se refera la aplicarea de vopsele pe suprafete industriale, cum ar fi masini, echipamente si structuri metalice. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu vopsitorii care au lucrat in atelierele de artizanat si in fabricile de productie. Acestora le-a fost necesara o intelegere a tehnicilor de vopsire si a materialelor folosite, precum si a procedurilor de pregatire a suprafetelor. in zilele noastre, vopsitorii industriali folosesc tehnologii avansate, cum ar fi vopselele cu pulverizare, pentru a aplica vopsele pe suprafete mari si complexe. Acestea necesita cunostinte si abilitati specifice, precum si o intelegere a regulilor de siguranta si a procedurilor de curatare si pregatire a suprafetelor.

Model fisa de post: vopsitor industrial

Fisa de post pentru meseria de vopsitor industrial


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: vopsitor industrial, cod COR 713202


Grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Vopsitor industrial

Descrierea postului:

Vopsitorul industrial este responsabil pentru aplicarea vopselelor pe produsele industriale, cum ar fi piese de masini, structuri metalice si alte produse. Acesta trebuie sa se asigure ca produsele sunt vopsite in mod corespunzator si in conformitate cu specificatiile clientilor.

Responsabilitati principale:

- Pre-tratarea produselor inainte de vopsire, cum ar fi curatarea, pregatirea suprafetei si aplicarea primului strat de vopsea;

- Aplicarea vopselelor pe produsele industriale, folosind tehnici adecvate;

- Verificarea produselor vopsite pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu specificatiile clientilor;

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor de vopsire;

- Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Competente si calificari:

- Experienta anterioara in vopsire industriala;

- Cunostinte despre tehnicile de vopsire;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de problem solving;

- Abilitati de citire si intelegere a documentatiei tehnice;

- Cunostinte despre regulile de

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

  Vopsitorii, lacuitorii si asimilatii acestora vopsesc prin pulverizare utilizand echipamente de lacuire pentru a aplica straturi de protectie pe articolele fabricate sau alte structuri.

 • COD

  COD COR 713202 - vopsitor industrial