.

Cod COR vopsitor lemn


Cod COR vopsitor lemn

Cod COR: vopsitor lemn

Cod COR: 752101 - vopsitor lemn


Meseria de vopsitor lemn face parte din grupa de baza: 7521 Lucratori in tratarea lemnului.

Istoria meseriei de vopsitor lemn

Meseria de vopsitor lemn a existat de-a lungul istoriei, fiind folosita pentru a proteja lemnul de intemperii si a-i oferi un aspect estetic. In trecut, vopsitorii lemnului foloseau vopsele pe baza de ulei, care erau preparate din uleiuri vegetale si pigmenti naturali. Aceste vopsele erau aplicate manual, cu pensule sau cu un burete. In prezent, vopsitorii lemnului folosesc vopsele pe baza de apa, care sunt mai usor de aplicat si ofera un aspect mai uniform. Aceste vopsele sunt aplicate cu ajutorul unor pistoale de vopsit sau cu ajutorul unor role speciale. Vopsitorii lemnului sunt responsabili de pregatirea suprafetelor lemnoase, aplicarea vopselelor si a lacurilor, precum si de finisarea suprafetelor.

Model fisa de post: vopsitor lemn

Fisa de post pentru meseria de vopsitor lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: vopsitor lemn, cod COR 752101


Grupa de baza: 7521 Lucratori in tratarea lemnului

FISA DE POST

Titlu post: Vopsitor lemn

Descrierea postului:

Vopsitorul lemnului este responsabil pentru aplicarea vopselelor pe produsele din lemn, inclusiv mobilier, usi, ferestre si alte produse din lemn. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre produsele chimice si sa poata aplica vopselele corect si uniform.

Responsabilitati:

- Pre-tratarea suprafetelor din lemn inainte de aplicarea vopselei

- Aplicarea vopselelor pe produsele din lemn

- Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt acoperite uniform cu vopsea

- Curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru

- Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in vopsirea lemnului

- Cunostinte despre produsele chimice si tehnicile de vopsire

- Abilitati de lucru in echipa si de comunicare

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de urmarire a detaliilor

- Abilitati de lucru cu echipamente si unelte

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7521 Lucratori in tratarea lemnului

  Lucratorii in tratarea lemnului se ocupa cu actionarea si supravegherea echipamentelor si masinilor de prelucrare si tratare a lemnului utilizate pentru indepartarea scoartei de pe busteni, la producerea de aschii de lemn, la uscarea si tratarea lemnului si la producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn.

 • COD

  COD COR 752101 - vopsitor lemn