.

Cod COR zidar cosuri fabrica


Cod COR zidar cosuri fabrica

Cod COR: zidar cosuri fabrica

Cod COR: 711202 - zidar cosuri fabrica


Meseria de zidar cosuri fabrica face parte din grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati.

Istoria meseriei de zidar cosuri fabrica

Meseria de zidar cosuri fabrica se remarca prin istoria sa lunga si bogata. Aceasta meserie a fost practicata in intreaga lume inca din antichitate, cand zidarii au construit structuri din piatra, lemn si chiar lut. In Evul Mediu, zidarii au construit biserici si alte cladiri din caramida si piatra. In secolul al XIX-lea, zidarii au inceput sa construiasca cosuri de fabrica din caramida si beton. Acestea au fost folosite pentru a transporta produsele fabricilor si a le proteja de intemperii. In prezent, zidarii cosuri fabrica construiesc cosuri din beton armat si otel, care sunt folosite pentru a transporta produsele fabricilor si a le proteja de intemperii. Acestia folosesc tehnici si materiale moderne pentru a construi cosuri rezistente si durabile.

Model fisa de post: zidar cosuri fabrica

Fisa de post pentru meseria de zidar cosuri fabrica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: zidar cosuri fabrica, cod COR 711202


Grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati

Post: Zidar Cosuri Fabrica

Descrierea postului:

Zidarul cosuri fabrica este responsabil pentru construirea, repararea si intretinerea cosurilor de fabrica. Acesta trebuie sa utilizeze materiale precum ciment, mortar, beton si metal pentru a construi cosuri de fabrica. Acesta trebuie sa ia in considerare dimensiunile si designul cosurilor si sa le construiasca in conformitate cu specificatiile.

Responsabilitati:

Utilizati materiale precum ciment, mortar, beton si metal pentru a construi cosuri de fabrica.

Asigurati-va ca cosurile sunt construite in conformitate cu specificatiile.

Utilizati echipamente si unelte adecvate pentru a construi cosuri.

Verificati cosurile pentru a va asigura ca sunt construite corect si ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

Reparati si intretineti cosurile existente.

Urmati procedurile de siguranta si regulile de securitate.

Lucrati in mod eficient si eficace pentru a respecta termenele limita.

Cerinte:

Experienta in constructii si reparatii de cosuri.

Cunostinte solide despre materialele de constructie si uneltele necesare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7112 Zidari si asimilati

  Zidarii si asimilatii acestora se ocupa cu imbinarea caramizilor, pietrelor taiate (anterior) si a altor tipuri de blocuri (de piatra) in mortar (folosind un liant), pentru a construi si repara pereti, paravane (pereti despartitori), arcade si alte structuri.

 • COD

  COD COR 711202 - zidar cosuri fabrica