.

Cod COR zidar pietrar


Cod COR zidar pietrar

Cod COR: zidar pietrar

Cod COR: 711203 - zidar pietrar


Meseria de zidar pietrar face parte din grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati.

Istoria meseriei de zidar pietrar

Meseria de zidar-pietrar a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Zidarii-pietrarul au fost folositi pentru a construi structuri durabile si rezistente, precum ziduri, poduri, biserici si alte cladiri. Acestia au folosit diferite materiale, cum ar fi piatra, caramida, lemn si chiar metal, pentru a construi structuri solide si durabile. In timpul secolelor, zidarii-pietrarul au dezvoltat tehnici si metode de constructie mai avansate, care au permis construirea unor structuri mai complexe si mai rezistente. Acestia au devenit, de asemenea, experti in repararea si intretinerea structurilor existente. In zilele noastre, meseria de zidar-pietrar este inca foarte importanta, fiind folosita pentru a construi si intretine structuri durabile si rezistente.

Model fisa de post: zidar pietrar

Fisa de post pentru meseria de zidar pietrar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: zidar pietrar, cod COR 711203


Grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Zidar-Pietrar

Descrierea postului:

Zidar-Pietrarul este responsabil pentru construirea, repararea si intretinerea zidurilor si a altor structuri din piatra, ciment, caramida si alte materiale. Acesta trebuie sa aiba cunostinte si abilitati in constructia de ziduri, pavaje, terase si alte structuri din piatra.

Responsabilitati:

- Executa constructii din piatra, ciment, caramida si alte materiale

- Repara si intretine ziduri si alte structuri din piatra

- Masoara si taie materialele necesare pentru constructii

- Asambleaza si fixeaza materialele pentru constructii

- Utilizeaza echipamente si unelte adecvate pentru constructii

- Urmareste si respecta instructiunile si standardele de calitate

- Respecta regulile de siguranta si securitate

- Lucreaza in echipa cu alti muncitori

Cerinte:

- Experienta anterioara in constructii

- Cunostinte si abilitati in constructia de ziduri, pavaje, terase si alte structuri din piatra

- Abilitati de masurare si taiere a materialelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si uneltelor adecvate

- Abilitati de lucru in echipa

- Atentie la detalii si respectarea standardelor de calitate

- Respectarea regulilor de siguranta si securitate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7112 Zidari si asimilati

  Zidarii si asimilatii acestora se ocupa cu imbinarea caramizilor, pietrelor taiate (anterior) si a altor tipuri de blocuri (de piatra) in mortar (folosind un liant), pentru a construi si repara pereti, paravane (pereti despartitori), arcade si alte structuri.

 • COD

  COD COR 711203 - zidar pietrar