.

Cod COR zidar rosar-tencuitor


Cod COR zidar rosar-tencuitor

Cod COR: zidar rosar-tencuitor

Cod COR: 711205 - zidar rosar-tencuitor


Meseria de zidar rosar-tencuitor face parte din grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati.

Istoria meseriei de zidar rosar-tencuitor

Meseria de zidar rosar-tencuitor este una veche, care se remarca prin tehnici de constructie si finisaje de calitate superioara. Aceasta meserie a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XV-lea. Zidarii rosar-tencuitori au folosit tehnici traditionale de constructie si finisaje, cum ar fi tencuiala, rosatura si placarea cu caramizi. Aceste tehnici au fost folosite pentru a construi cladiri si structuri durabile, care au rezistat testului timpului. In prezent, meseria de zidar rosar-tencuitor este inca practicata, iar tehnicile traditionale sunt folosite pentru a construi cladiri si structuri de calitate superioara.

Model fisa de post: zidar rosar-tencuitor

Fisa de post pentru meseria de zidar rosar-tencuitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: zidar rosar-tencuitor, cod COR 711205


Grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati

Post: Zidar Rosar-Tencuitor

Descrierea postului:

Zidarul Rosar-Tencuitor este responsabil pentru construirea, repararea si intretinerea zidurilor si a tencuielilor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte si experienta in constructia de ziduri si tencuieli, precum si in utilizarea materialelor si echipamentelor adecvate.

Responsabilitati:

Construirea, repararea si intretinerea zidurilor si a tencuielilor

Utilizarea materialelor si echipamentelor adecvate

Asigurarea calitatii lucrarilor

Respectarea standardelor de siguranta si protectia mediului

Respectarea termenelor limita si a bugetului

Lucrul in echipa cu alti membri ai echipei

Respectarea procedurilor si regulilor de lucru

Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat

Comunicarea cu clientii si furnizorii

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate

Cerinte:

Experienta in constructia de ziduri si tencuieli

Cunostinte si experienta in utilizarea materialelor si echipamentelor adecvate

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de planificare si organizare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de a lucra in conditii de stres

Permis de conducere si cazier judiciar curat

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7112 Zidari si asimilati

  Zidarii si asimilatii acestora se ocupa cu imbinarea caramizilor, pietrelor taiate (anterior) si a altor tipuri de blocuri (de piatra) in mortar (folosind un liant), pentru a construi si repara pereti, paravane (pereti despartitori), arcade si alte structuri.

 • COD

  COD COR 711205 - zidar rosar-tencuitor