.

Cod COR zidar samotor


Cod COR zidar samotor

Cod COR: zidar samotor

Cod COR: 711204 - zidar samotor


Meseria de zidar samotor face parte din grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati.

Istoria meseriei de zidar samotor

Meseria de zidar samotor a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Zidarii samotori au fost folositi pentru a construi structuri din piatra, caramida, lemn si alte materiale. Acestia au fost folositi pentru a construi cladiri, ziduri, poduri si alte structuri. In trecut, zidarii samotori au fost folositi pentru a construi biserici, palate si alte cladiri importante. In prezent, zidarii samotori sunt folositi pentru a construi cladiri rezidentiale si comerciale, precum si pentru a repara si intretine cladirile existente. Meseria de zidar samotor necesita cunostinte si abilitati specifice, precum si o intelegere a materialelor si a tehnicilor de constructie.

Model fisa de post: zidar samotor

Fisa de post pentru meseria de zidar samotor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: zidar samotor, cod COR 711204


Grupa de baza: 7112 Zidari si asimilati

Titlu post: Zidar Samotor

Descrierea postului:

Zidarul Samotor este responsabil pentru construirea, repararea si intretinerea structurilor de zidarie. Acesta trebuie sa lucreze in conformitate cu planurile si specificatiile arhitecturale si sa respecte standardele de calitate si siguranta.

Responsabilitati:

- Prezenta la locul de munca in timpul programului stabilit;

- Preluarea comenzilor si a materialelor necesare pentru executarea lucrarilor;

- Executarea lucrarilor de zidarie, inclusiv a zidariei de caramida, a zidariei de piatra, a zidariei de beton si a zidariei de sticla;

- Verificarea si asigurarea calitatii lucrarilor executate;

- Asigurarea curateniei si ordinii pe santier;

- Respectarea normelor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;

- Mentinerea echipamentelor si a materialelor in bune conditii de functionare;

- Comunicarea cu echipa de lucru si cu clientii.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul zidariei;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul zidariei;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Permis de conducere si disponibilitatea de a calatori.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7112 Zidari si asimilati

  Zidarii si asimilatii acestora se ocupa cu imbinarea caramizilor, pietrelor taiate (anterior) si a altor tipuri de blocuri (de piatra) in mortar (folosind un liant), pentru a construi si repara pereti, paravane (pereti despartitori), arcade si alte structuri.

 • COD

  COD COR 711204 - zidar samotor