.

Cod COR zugrav


Cod COR zugrav

Cod COR: zugrav

Cod COR: 713102 - zugrav


Meseria de zugrav face parte din grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati.

Istoria meseriei de zugrav

Istoria meseriei de zugrav dateaza din antichitate, cand artizanii au inceput sa foloseasca vopsele si alte materiale pentru a decora peretii si tavanele cladirilor. Acestia au folosit culori si modele decorative pentru a crea un aspect placut si pentru a proteja suprafetele de intemperii. In Evul Mediu, zugravii au inceput sa foloseasca vopsele si alte materiale decorative pentru a decora interioarele si exterioarele cladirilor. Acestia au folosit culori si modele decorative pentru a crea un aspect placut si pentru a proteja suprafetele de intemperii. In secolul al XVIII-lea, zugravii au inceput sa foloseasca vopsele si alte materiale decorative pentru a decora interioarele si exterioarele cladirilor. Acestia au folosit culori si modele decorative pentru a crea un aspect placut si pentru a proteja suprafetele de intemperii. In prezent, zugravii folosesc vopsele, tapet, sticla, metal, lemn si alte materiale decorative pentru a decora interioarele si exterioarele cladirilor. Acestia folosesc culori si modele decorative pentru a crea un aspect placut si pentru a proteja suprafetele de intemperii.

Model fisa de post: zugrav

Fisa de post pentru meseria de zugrav


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: zugrav, cod COR 713102


Grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati

Nume post: Zugrav

Descrierea postului:

Zugravul este responsabil pentru pregatirea si aplicarea vopselelor si a finisajelor pe suprafetele interioare si exterioare ale cladirilor. Acesta trebuie sa pregateasca suprafetele, sa aplice vopsele si sa aplice finisaje, cum ar fi tapetul, gletul si vopseaua.

Responsabilitati:

- Pre-tratarea suprafetelor si pregatirea acestora pentru vopsire

- Aplicarea vopselelor si a finisajelor pe suprafetele interioare si exterioare ale cladirilor

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru aplicarea vopselelor si a finisajelor

- Monitorizarea si intretinerea echipamentelor si a materialelor folosite

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de mediu

- Lucrul in echipa pentru a se asigura ca proiectele sunt finalizate in termen si in conformitate cu standardele de calitate

Cerinte:

- Experienta in domeniul zugravitului
- Cunostinte de baza despre vopsele si finisaje
- Abilitati de lucru in echipa si de comunicare
- Abilitati de plan

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7131 Zugravi si asimilati

  Zugravii si asimilatii acestora pregatesc suprafetele cladirilor si ale altor structuri pentru vopsire (zugravire), aplica straturi de protectie si decorative de vopsea sau materiale similare ori acopera peretii interiori si plafoanele cladirilor cu tapet sau alte materiale de finisare.

 • COD

  COD COR 713102 - zugrav